avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie protectia animalelor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie protectia animalelor

Buna ziua,

Va adresez mai multe intrebari din partea unei asociatii de protectie animalelor.

In primul rand, as dori sa stiu ce se poate face in cazul unui adapost de animale in care animalele nu sunt ingrijite, ci omorate la sfarsitul fiecarei saptamani. Proprietarul adapostului are contract cu primaria localitatii si aduna toti cainii comunitari - indiferent daca sunt ai cuiva sau nu - si, daca nu te duci sa ii recuperezi platind 50 de lei sau mai mult, ii omoara cu bestialitate (pentru a reduce costurile cu eutanasierea).
Noi (asoc. de protectie a animalelor- nu dau nume) ne-am oferit sa ii ajutam cu hrana, servicii medicale si de curatenie, adoptii etc, dar ei nu accepta nici un ajutor, ci doar sa platim pentru caini, daca vrem sa-i luam.

Ce se poate face in cazul acest? Noi vrem sa salvam animalele din adapost.

In al doilea rand, as dori sa stiu ce trebuie sa inaintam sau sa facem daca vrem sa facem o actiune de strangere de hrana ptr animale intr-un spatiu public, in parc spre exemplu?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:27, 22 Octombrie 2010
1-In temeiul legilor nationale si internationale de protectie a animalelor ,in baza probelor care atesta practicile din cadrul adapostului ,puteti sesiza autoritatile sanitare,garda de mediu,politia
2-Pentru desfasurarea in cadru legal de actiuni de colectare fonduri/hrana pentru patrupedele fara stapan,contactati autoritatea publica locala,care in raport de dispozitiile locale, va poate preciza etapele de parcurs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cainii fara stapan FlorinSer FlorinSer Buna ziua Avem mari probleme cu cainii fara stapan care sunt hraniti de anumite persoane care au inceput sa-si construiasca case in sat si doua persoane ... (vezi toată discuția)
Hranirea cainilor comunitari este interzisa? cris2d2 cris2d2 Imi poate spune cineva daca este interzisa si se pedepseste in vreun fel hranirea si ingrijirea cainilor comunitari, in municipiul Sibiu? De asemenea, este ... (vezi toată discuția)
Daca unii dintre noi ar avea mai mult de 2 neuroni.... icarus02ro icarus02ro Cred ca Dumnezeu isi da singur palme pentru greseala de a da 2 neuroni unor creaturi pe care le-a facut apoi bipede dandu-le, astfel, tupeul sa se numeasca ... (vezi toată discuția)