avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calitatea de funcþionar public este incompatibilã?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calitatea de funcþionar public este incompatibilã?

Funcţia de preşedinte al unei asociaţii de proprietari renumerată lunar este incompatibilă sau compatibilă cu functia de consilier la D.J.T.L.(taxe locale) din cadrul primăriei unui municipiu, atât timp cât inspectori ai Primăriei execută controale în cadrul asociaţiilor de proprietari. Există conflicte de interese în acest caz?


Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:24, 27 Octombrie 2010
Da,calitatea de functionar public al unui consilier la DJTL este incompatibila cu functia de presedinte de asociatie de proprietari
Da ,exista conflicte de interese .
Nu, nu este nici un conflict de interese. Din punctul de veedere al asociatiei, a legii 230/2007 si GH 1588/2007 dupa care functioneaza asociatiile de proprietari nu este vroe incompatibilitate intre functia de presedinte al asociatiei si orice alta functie avuta in afara asociatiei.
Dar cautati si cititi contractul dumneavoastra de munca la DJTL, fisa postului si statutul in baza caruia activati acolo. Daca in acestea se prevede ca ar fi incompatibila functia pe care o ocupati acolo cu o functie ca cea de presedinte al asociatiei, trebuie sa tineti cont si sa va conformati.
Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului.

Acest text este art. 96, alin. 1 din legea 161/2003 in forma sa modificata.


Doamna si domnule moderator ,pot sa va comunic ca opinia dvs,este contrazisa de catre autoritatile statului
O persoana nu poate sa desfasoare concomitent doua sau mai multe activitati care sa incumbe calitatea de functionar
Si care ar fi a doua activitate de functionar public? Ca despre functionari pubici vorbim aici.

Alte discuții în legătură

Functionari publici in asociatii. Iohanat Iohanat Un functionar public poate face parte din Consiliul director al unei asociatii? (vezi toată discuția)
Functionar public cu sotul la un srl MINA G MINA G 1. Sunt functionar public la o autoritate nationala si intrebarea mea este daca sotul poate sa se angajeze ca director executiv (angajat) la un SRL al carei ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate administrator asociatie de proprietari-inspector primarie ContSters122612 ContSters122612 Un angajat/inspector al Serviciului de Sprijinire si Indrumare a Asociatiilor de Proprietari din cadrul Primariei poate fi si administrator al unei (sau mai ... (vezi toată discuția)