avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Picatura de cultura...
Discuție deschisă în Cultură generală

Picatura de cultura...

Rautatea,prostia,mitocania ajunsa la nivel de virtute,indolenta,suficienta,dar si indiferenta fata de tot si de toate,pot fi vindecate numai cu cultura.
Cred eu ca este cel mai bun"medicament" pentru a ne corecta propriile racile,pentru a deveni cu o secunda mai docti decat ieri.
Spunea Andre Malraux:

"O cultura nu se mosteneste,se cucereste"

Cred eu ca daca la acest topic am aduga o rubrica de recenzii ale unor romane,filme,piese de teatru de succes, mai noi sau mai vechi,discutii despre noi aparitii editoriale si cinematografice,discutii asupra unor articole definitiorii ale unor jurnalisti de prestigiu ar fi un inceput de dorit,ar fi un inceput care ar da nastere la discutii mai interesante decat cea despre manele,provocata in mod ironic,dar si cu o doza de bunavointa de catre un distins coleg de forum.
Cred eu ca raspunsul corect si apasat la topicul deschis de d-sa,este deschiderea acestei rubrici despre CULTURA


Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 01:36, 27 Octombrie 2010
Aveti perfecta dreptate si trebuie sa recunosc ca si eu ma simt la fel de "mediocru" ca si dvs,desi in cele ce va privesc incerc sa accept,mai ales din partea unei doamne,lectia de modestie.
Daca acea picatura de cultura intr-un ocean de nestiinta,de incultura ,de kitch,se duce la cineva si il face curios,macar sa citeasca ceva,eu consider ca este un mare succes ,iar eu de aceea am intreprins acest demers si de aceea am apelat si la prietenii mei de pe forum sa incercam ceva.
Si dvs si "trope-doi" ati afirmat lucruri reale,iar eu si nu numai eu,probabil,sunt constient de veridicitatea lor si de aceea cred ca acest demers,trebuie inceput pentru ca in aceasta "lupta" cu incultura,orice milimetru castigat,orice pagina citita de cineva poate constitui un succes imens.
Noi,trebuie sa stim sa le trezim curiozitatea sau macar interesul pentru un film bun,pentru un muzeu,pentru o pagina de ziar scrisa de un meserias al condeiului,desi au ramas,foarte putini cei care nu s-au vandut sau nu servesc interese politice.
Mi-a mai venit o idee ,haideti sa dam pe zi unul doua cuvinte explicate in DEX pentru a nu se mai folosi de catre unii useri "cu pretentii" cuvinte nepotrivite
Haideti sa nu mai "achiesam" la orice pentru ca ne place cum suna cuvantul ,sa nu mai trimitem porcii mistreti la studii juridice,haideti sa stim ce vrem si sa ne folosim de limba romana cum trebuie,fara constructii pleonastice,fara barbarisme,fara a folosi pronumele reflexiv,cand nu trebuie,fara a aseza cuvintele unele langa altele in propozitie/fraza "dupa cum se aud" si nu dupa sensul lor real.
Si acesta poate fi un inceput !

Va multumesc !
Intr-adevar cele spuse de voi sunt cat se poate de adevarate, sunt perfect de acord cu voi; dar de ce se vorbeste la "picatura de cultura" / "cultura generala" despre lipsa de cultura si cauzele ei ?
Daca la picatura de cultura se vorbeste despre lipsa ei, unde vorbim despre ea ?
Eu o sa va rog sa nu va pierdeti timpul raspunzand la intrebarile de mai sus, eventual puteti spune daca va place urmatorul link:

[ link extern ] #

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezistenta impotriva culturii Radu Gabrian Radu Gabrian Un cotidian aparut astazi a cuprins un articol, cred eu determinant ,nu atata prin problematica dezbatuta ,dar mai ales prin realismul si acuratetea ... (vezi toată discuția)
Declaratii politice in parlamentul romaniei POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Ioan Munteanu a spus cel mai cutrămurător adevăr de la Tribuna Parlamentului României, de la 1945 încoace. „Neam de neamul nostru n-a cunoscut ... (vezi toată discuția)
Investitorii nu sunt interesati deloc de cultura Talk Partners Talk Partners Recent am participat la o intrunire a antreprenorilor din Romania (o mica parte, evident!) si a unor posibili investitori. Intalnirea a fost facilitata de ... (vezi toată discuția)