avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie victima pieton

Am lovit un pieton care a incercat sa traverseze printr-un loc care nu era semnalizat corespunzator cu trecere de pietoni sau altceva. Inca nu se stie cine este persoana pentru ca a fost ranita grav in urma accidentului si acum este in sala de reanimare. Din cate am observat era imbracat in pijamale iar in apropiere de locul accidentului se afla si un spital de Psihiatrie. L am lovit cu masina am incercat sa il evit cat sa putut l am lovit in lateral, putin cu bara din stanga sofer si cu oglinda. am oprit si m am dus repede la el. El a incercat sa se ridice si sa traverseze inapoi soseaua si a cazut jos dupa care a dat un taximetris peste el. A venit ambulanta la luat dupa care am aflat ca este in sala de reanimare. Daca victima decedeaza ce mi se poate intampla in cel mai rau caz si daca pot sa scap pentru ca nici eu nici taximetristul nu am avut alcolemie in sange. 0.00 alcolemie. Din ce am vazut ori era bolnav phsihic ori era baut ori amandoua. Accidentul sa petrecut dupa ora 12 noaptea. Din suflet daca se poate sa imi explice cineva ce as putea pati in cel mai rau caz sau daca as putea sa scap sau daca mi se face dosar penal.

acum 3 ore jumate sa intamplat accidentul. Am fost la spital de mi sa luat sange tot. NU am alcolemie nu consum alcool. Politistul nea spus ca sa nu ne mai tina in noaptea asta sa ne ducem acasa si sa mergem miercuri dimineata ( eu cu taximetristul ) la sectie ca sa dam delaratii si sa facem ce mai trebuie. Mi sa mai spus ca toate hartiile se trimit la procuror si el decide. La locul accidentului nu se afla nici o trecere de pietoni nici la 1 km de accident nu se afla trecere de pietoni. Mi se suspenda permisul definitiv? Mi se face dosar penal? Daca victima aflata la reanimare decedeaza? mi se face dosar penal omor din culpa? Din suflet ajutor


Nu era intersectie. Accidentul sa intamplat in Bucuresti. Drumul fiind cu 2 benzi pe sens si bineinteles 2 linii de tramvai. Nu stiu ce viteza am avut, un martor care era cu masina si se indrepta in acelasi sens de mers ca si mine mia spus ca aveam in jur de 60-70 km/h. Nu stiu nici acum ce sa intamplat cu victima daca sia revenit sau a decedat. Sper sa isi revina. Din cate am inteles eu am fost cel care ia rupt piciorul. Inca o data sa va explic ce sa intamplat. Circulam pe banda din stanga de langa linia de tramvai iar masina din fata mea sa dat pe banda din dreapta ( probabil a vazut victima ca era pe sosea ) dupa ce sa dat pe banda din dreapta mia aparut in fata, am pus frana am incercat sa il evit prin stanga intrant si pe linia de tramvai, el tot in stanga se ducea. In final am tras in dreapta de volan sa nu il iau in plin si l am luat cu bara de la proiector si cu oglinda ( probabil i am rupt piciorul cu bara ) La masina decat bara sa spart putin dar in rest nu are nimk masina . Am oprit m am dat jos sa fug spre el am strigat la cineva sa sune la salvare ( 112 ) iar victima intre timp sa ridicat sa traverseze inapoi ( dece nu a ramas acolo pe loc nu inteleg ) victima a incercat sa traverseze inapoi si la luat frontal un taximetrist care la dat inapoi pe linia de tramvai. La spital nea spus ca pacientul este grav avand piciorul facut praf si lovit la cap. Tot ce stiu e ca acum 7-8 ore era in sala de reanimare. Altceva numai stiu de victima. O sa aflu miercuri la politie la declaratii. Am permis de 5 ani de zile si acesta este primul meu accident. Spun asta deoarece sa nu se creada ca sunt vreun incepator si nu stiu sa conduc. Nu stiu ce sa mai fac, daca ma lasa fara permis , ma lasa fara locul de munca. Mda... cam asta e patania mea si imi pare rau, foarte rau de victima. Pot sa spun ca acel drum pe care sa intamplat il fac de 5 ori pe zi si 3 ori pe noapte si nici macar o pisica nu am vazut pe drumul ala. In final sper sa se faca bine!
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
Andrei123456, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 19:29, 24 Octombrie 2010
Situatie delicata din care reiese,ca practic victima a suferit 2 evenimente succedate la un interval scurt de timp
Incadrarea faptei este conditionata de starea victimei,evolutia acesteia post operatorie,numar zile ingrijiri
Urmeaza ca organele de cercetare ,in raport de evolutia sanatatii victimei, sa desfasoare cercetari prin care sa lamureasca circumstantele si dinamica producerii evenimentului cat si individualizarea responsabilitatii soferilor
Lipsesc date - ce viteza aveati? erati peste limita legala? in ce loc s-a petrecut accidentul, era o intersectie?
Eu zic ca speta este exemplul perfect la mult controversata situatie a coautoratului savarsit din culpa...

Parerea mea este ca: fiind o infractiune care poate fi progresiva ( ultimul rezultat posibil fiind decesul victimei), incadrearea faptei se va face pornind de la vatamare corporala din culpa si culminand ( Doamne-fereste ) cu ucidere din culpa, atat pentru dvs, cat si pentru soferul de taxi. La individualizarea pedepsei se va tine cont de mai multi factori: viteza fiecarui sofer, imprejurarile concrete ale faptei ( faptul ca alcoolemia era 0, ca pietonul a traversat prin loc nepermis, etc...)
Faptul ca ambii soferi au accidentat acea persoana nu cred ca are relevanta in cazul vatamarii.

Se poate retine in cel mai rau caz vatamare din culpa pentru ambii soferi, ceea ce duce la dosar penal, condamnare la amenda sau inbchisoare cu cuspendare conditionata. Permisul probabil ca va fi suspendat pt o perioada doar, dar nu e obligatoriu.

In cazul mortii accidentatului, situatia e mai complicata pt ca se va stabili greu care dintre cei doi soferi la raspunde pt ucidere din culpa.

In functie de situaita din teren, cred ca se poate da o si o solutie de scoatere de sub urmarire penala pe cazul fortuit (art 10 lit d CPP).

Intradevar intre trimitere in judecata si scoatere de sub urmarire penala in acest caz e o diferenta foarte mica. Oricum si daca se dispune trimiterea in judecata, se poate ajunge la achitare de catre instanta tot pe caz fortuit.

E parerea mea.
Eu cred ca inca se mai pot retine circumstante in favoarea celor doi soferi, daca se probeaza ca victima era bolnav psihic internat in spitalul apropiat, la ora aceea nu avea ce sa caute pe strada, daca viteza cu care circulau cei doi era sub limita legala, nici unul nu se afla sub influenta alcoolului nu va implica raspunderea penala a niciunuia dintre ei.

Alte discuții în legătură

Accident rutier - ucidere din culpa samy2011 samy2011 daca eu nu am incalcat nici o regula de circulatie iar celalat a incalcat vreo 5 articole dar a iesit la expertiza ca puteam evita eu accidentul mai se poate ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa - raspundere, pedeapsa florifs florifs Acum doua saptamani sotul meu a accidentat un pieton care i-a sarit in fata , in incercarea de a traversa printr-un loc nepermis. Pietonul a fost lovit cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala grava din culpa ContSters285153 ContSters285153 verisoara mea a accidentat un pieton care a traversat neregulamentar, la 15 metri de trecerea de pietoni. Pietonul este in stare foarte grava, spitalizat cu ... (vezi toată discuția)