avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ucidere din culpa - raspundere, pedeapsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ucidere din culpa - raspundere, pedeapsa

Acum doua saptamani sotul meu a accidentat un pieton care i-a sarit in fata , in incercarea de a traversa printr-un loc nepermis. Pietonul a fost lovit cu partea laterala a masinii indoind aripa dreapta si rupand oglinda apoi a cazut in strada si a fost lovit de a doua masina. In aceasta situatie as dori sa stiu ce ar putea pati sotul meu?

Cel mai recent răspuns: florifs , utilizator 08:13, 14 Martie 2013
Un caz similar cu al dvoastra, soferul nu a patit nimic, adica nu s-a inceput urmarirea penala.

Desigur daca nu era baut, avea masina in regula din toate punctele de vedere, dar mai ales tehnic si daca expertiza care se va face nu il va incrimina pe sofer.
Masina a iesit bine la inspecta tehnica, e lovita in lateral aripa indoita de la jumatate spre usa si oglinda rupta, nu este lovita in fata. Pietonul probabil s-a speriat si a fugit spre masina. As dori sa stiu daca ati platit cheltuielile inmormantare familiei celui accidentat?
Soferul nu era baut.
Din punctul meu de vedere, deciziile legate de decontarea cheltuielilor de inmormantare nu ar trebui sa se ia prin comparatie cu alte cazuri similare, ci prin convingerile morale ale celor in cauza. Nu exista o regula in acest sens.
Pe mine ma interesa daca te obliga legea sa platesti despagubiri. Parerea mea este ca psihicul acelui care s-a trezit cu un om in fata si la moartea caruia a contribuit involuntar nu-l poate reface nimeni.

Alte discuții în legătură

Neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie victima pieton Andrei123456 Andrei123456 Am lovit un pieton care a incercat sa traverseze printr-un loc care nu era semnalizat corespunzator cu trecere de pietoni sau altceva. Inca nu se stie cine ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto ContSters271857 ContSters271857 in urma unui accident rutier anul 2007,luna 3 ziua 2- expertiza tehnica judiciara,....circulatia se desfasura in conditii de vizibilitate specifice zorilor ... (vezi toată discuția)
Am accidentat un pieton care traversa neregulamentar Serby13 Serby13 Buna ziua, In urma cu ceva timp am fost implicat intr-un accident de masina, eu fiind soferul, am accidentat un pieton care traversa neregulamentar, ... (vezi toată discuția)