avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... AM NEVOIE DE AJUTOR , URGENT
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

AM NEVOIE DE AJUTOR , URGENT

am facut o mare greseala din mila prosteasca, infiintand pentru o cunostinta, o societate ( comert cu amanuntul) . Sunt unic asociat si administrator , iar cunostinta are doar procura de administrare, insa in procura nu este mentionat ca aceasta persoana va raspunde intr-un fel.
De 2 ani incerc sa-i cesionez soc acestei persoane, dar aceasta a inventat tot felul de motive , de promisiuni etc, si tot pe numele meu este.( mentionez ca desi eu sunt adm si unic asociat, eu nu am luat macar 1 ban, iar in afara de actele de constituire a soc, nu am mai semnat nici un act)
Saptamana asta am aflat de la Finante ca soc are datorii de 23142 de lei , si ca i s-a pus sechestru pe bunuri , bunuri ce vor fi scoase la licitatie luna viitoare. valoarea bunirilor evaluate , nu acopera nici macar jumate din datorie. Mi s-a spus ca daca se va plati o parte din datorii, presupun ca minim 5000 lei( bani deca eu dispun nici macar 10% acum) , licitatia se poate amana
Singura mea solutie ar fi fost sa concediez si sa scot din drepturi acea persoana si sa ma ocup eu in continuare de soc pana achit datoriile, insa nu am facuto. Desi eu sunt administrator, investitia este a celei cunostinte, care si chiar daca nu poate demonstra , stiu ca nu va ceda usor, insa in situatia de fata singura solutie sa o scot din drepturi si sa ma ocup eu.
Prostia cea mai mare abia acum urmeaza , pe langa faptul ca nu stiu nimic de bilanturi si probabil multe alte datorii etc, nu am nici un act original al soc si nici stampila.Nu sunt credite bancare , s-a lucrat prin banca doar cu bilete la ordin ,
Intrebarea mea este: in situtia de fata ce trebuie sa fc sa nu mi se puna sechestru pe marfa, cum sa negociez sa aman cat mai mult licitatia , la ce datorii trebuie sa ofer intaietate?
Sunt sigura ca nu am fost foarte explicita ,dar situatia asta ma depaseste , dar va rog frumos , ajutati-ma , orice sfat e bine venit .
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ama_200690 , utilizator 20:30, 25 Octombrie 2010
Parerea mea referitoare la recomandarea facuta cu privire la consulatarea unui lichidator, s-a bazat pe situatia destul de complexa data , ce implica bune cunostinte de contabilitate , dar si de drept fiscal deopotriva, precum si a tuturor aspectelor care le implica incetarea unei afaceri in derulare. Din experienta ziceam , ca un lichidator imbina toate aceste cunostinte, si este bine familiarizat cu masurile asiguratorii ce trebuiesc luate pentru a proteja interesele administratorului dar si a creditorilor.
Dar inca odata , este doar parerea mea , si poate ca gresesc.
Pentru a revoca procura va trebui o copie dupa ea.
Vedeti sa si comunicati persoanei revocarea procurii.
Ar fi bine sa mearga si ea la notar si sa dea o declaratie ca a luat act de revocarea procurii.

avocat Claudiu Lascoschi
ati facut cea mai mare prostie, pentru care posibil sa raspundeti
luati lagatura cu un avocat si vedeti ce este de facut.
puteti raspunde atat material cat si penal.
multumesc mult pentru raspunspunsuri!!
Am luat legatura astazi cu contabilul , insa situatie nu e deloc roz, sunt datorii f mari si catre furnizori , si de aceea mai vin cu o intrebare, daca nu este posibil in orice fel sa o fac sa raspunda pentru administrarea defectuasa, sau sa pot demosntra intr-un fel ca nu am fost eu cea care am condus sau beneficiat de ceva din afacerea asta?
Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la finante mostenite de la parinti PORA AMALIA PORA AMALIA Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cumva in urmatoarea pb: tatal meu a decedat, iar eu am mostenit un imobil care are pus sechestru de catre finante pt datorii ... (vezi toată discuția)
Masina girata cordis claudia cordis claudia va rog sa ma lamuriti daca un autoturism este girat la banca apoi este pus pe el sechestru asigurator de catre finante,cine are intaietate asupra lui?la banca ... (vezi toată discuția)
Datorii la banca radube radube Am o firma care in momentul de fata are datorii numai la banca, o linie de credit.Afacerea merge sigur spre faliment.Am o casa cu care am girat linia de ... (vezi toată discuția)