avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ACORDARE INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL RETROACTV
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ACORDARE INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL RETROACTV

BUNA ZIUA!SUNT PENTRU PRIMA DATA PE ACEST FORUM.AM O MARE PROBLEMA SI INTREBARE.PANA IN PREZENT NU AM PLATIT ASIGURARILE SOCIALE OBLIGATORII.NU AM BENEFICIAT DE CONCEDIU DE INGRIJIRE COPIL,NICI NU AM FACUT CERERE IN ACEST SENS.E POSIBIL OARE SA BENEFICIEZ RETROACTIV DE ACEASTA INDEMNIZATIE,IN CAZUL IN CARE O SA PLATESC CONTRIBUITIILE CATRE STAT?COPILASUL MEU ARE 1 AN SI JUMATATE.DACA DEPUN ACUM CERERE CATRE PRIMARIE,CU DOVADA CA SUNT ASIGURATA,VOI PRIMI RETROACTIV CONCEDIUL?SAU CEREREA VA FI CONSIDERATA TARDIV FACUTA?MULTUMESC PENTRU AJUTOR!
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
uiulia, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:15, 28 Octombrie 2010
Daca depuneti acum cerere nu veti putea beneficia decit pentru perioada care reprezinta diferenta de pina la doi ai a copilului
deci nu pot primi retroactiv indemnizatia pentru cresterea copilului.imi pare rau sa aud acest lucru!carui organ trebuie sa ma adresez si cu ce acte?multumesc pt raspuns.
Conditia de baza pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului este sa fi realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Plata asigurarilor sociale nu are nici o legatura. Puteti sa va faceti asigurare pentru sanatate sau pensii chiar daca nu lucrati, dar acest lucru nu inseamna ca veti primi indemnizatie pentru cresterea copilului.
In concluzie, nu trebuie sa faceti dovada ca sunteti asigurata ci sa feceti dovada ca ati realizat venituri si ati platit impozitul aferent.
am realizat venituri si am platit impozitul aferent acestor venituri in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului,dar nu am platit catre cas nimic.problema era alta.exista niste termene pt depunerea cereii de acordare a indemnizatiei?mai pot solicita acum inemnzatia,la 1 an si jum de la nasterea copilului?
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
uiulia, utilizator
Plata cas nu are legatura cu plata indemnizatiei de maternitate. Puteti depune cerere pentru indemnizatie la primarie impreuna cu actele prin care demonstrati ca ati realizat venituri. Indemnizatia se va acorda incepand cu data depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului diana_botez diana_botez Buna seara. As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul in care in ultimele luni am realizat venituri din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului albina albina buna ziua 1. sunt in anul 2 de cand beneficiez de indemnizatie pt cresterea copilului. In anul acesta am realizat venituri din activitate independenta, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - plata taxe gravide Ctistina Ctistina Pot sa imi platesc singura taxele pentru a putea primi prenatal sidaca maternitate avand in vedere ca nu muncesc!!va multumesc! (vezi toată discuția)