avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare la limita de varsta si reducere pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare la limita de varsta si reducere pentru grupa I de munca

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cand as putea sa ma pensionez pentru limita de varsta, daca sunt nascuta in 1958-13 Martie, am o vechime in munca de 26 ani, si facultatea urmata la cursurile de zi - 5 ani.
Am lucrat in grupa I de munca 10 ani si 11 luni. (100%)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elet_mm , utilizator 17:54, 25 Octombrie 2010
Daca Legea nr. 19/2000 ramanea in vigoare, la anul in martie va puteati pensiona. Potrivit legii privind sistemul unitar de pensii publice, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta in octombrie 2017 la varsta de 59 de ani si 7 luni, in conditiile realizarii stagiului complet de cotizare de 31 de ani si 7 luni (pana acum ati realizat 26 de ani, la care se adauga 5 ani stagiu aferent perioadei lucrate in grupa I de munca).

Doamna, reveniti dupa ce apare legea in Monitorul Oficial. Ea este inca la Parlament, urmand a fi modificate tocmai varstele standard de pensionare in cazul doamnelor.
Va multumesc, mult de tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare limita de varsta elet_mm elet_mm Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cand as putea sa ma pensionez pentru limita de varsta, daca sunt nascuta in 1958-13 Martie, am o vechime in munca de 26 ani, ... (vezi toată discuția)
Determinarea varstei de pensionare mirceamandrut mirceamandrut Buna ziua, Am urmatoarea situatie: conform calcului de determinare varsta de pensionare pentru femei, eu pot iesi la pensie in luna septembrie 2012, cand ... (vezi toată discuția)
La ce varsta ma pot pensiona? geo56 geo56 Sunt nascuta in noiembrie 1956 si am lucrat 21 ani si 10 luni in grupa a 2a. As vrea sa stiu la ce varsta ma pot pensiona anticipat partial si anticipat. (vezi toată discuția)