avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general URGENT- retur marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

URGENT- retur marfa

Va solicit ajutorul intr-o problema delicata.
Intr-un proces privind un debit existent debitorul afirma in instanta ca marfa ce i-a fost livrata a fost defecta si a returnat-o agentului meu dar care de fapt nu a fost primita deoarece nu vrea sa plateasca.
As vrea sa stiu nu exista o obligatie legala de a fi intocmit un proces verbal la predarea marfii sau de a intocmi el in calitate de client avizul de insotire si apoi noi in calitate de furnizori sa-i emitem factura fiscala de retur cu semnul minus?
Solicit ajutor urgent deoarece maine am procesul.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:46, 25 Octombrie 2010
av_andra13 a scris:

In acest sens este vorba de conventia partilor. Factura fiscala este intocmita de catre vanzator. Cu privire returnarea marfii, in cazul in care aceasta nu este conforma din puct de vedere calitativ sau cantitativ, in lipsa unui clauze speciale, se recurge la o actiune in instanta prin care se invoca exceptia de neexecutare a obligatiilor contractuale.


louisa a scris:

Nu exista contract.Deci,aveti cumva o baza legala pentru intocmirea acestui retur de marfa, daca nu s-a facut nici proces verbal si nici vreun aviz de insotire?


:offtopic:
@louisa
Va rog continuati discutia intr-un singur topic
mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retur marfa catre furnizor cu aviz pe minus? ramona231 ramona231 In cazul in care doresc sa returnez marfa catre furnizor care este procedura: Intocmesc un Nir storno si pe baza lui fac si un aviz storno de insotire a ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza pe aim? tincuta30 tincuta30 Cine este persoana care semneaza de primire pe Avizul de insotire marfa: soferul delegat, care efectueaza transportul, sau gestionarul primitor, de la sediul ... (vezi toată discuția)
Factura storno JuliaSimona JuliaSimona Buna ziua! Am o factura de facut, retur pe un produs(s-a cumparat o cantitate mai mare si acum clientul vrea sa aduca o parte inapoi) stiu ca se scrie ... (vezi toată discuția)