avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident cu persoana fara carnet si masina fara rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident cu persoana fara carnet si masina fara rca

am avut un accident de masina la o trecere de pietoni. eu am oprit la trecere pt ca traversa un pieton, dar masina din spate nu a putut opri pt ca avea viteza , asa ca mi-a avariat autovehiculul in spate. nu am mers la intelegere amiabila pt ca eu am chemat politia, care l-a legitimat si a constatat ca avea interdictie pe bucuresti, unde s-a produs accidentul, ca nu avusese niciodata permis de conducere, ca masina nu era a lui, si, de asemenea, ca masina nu e asigurata rca. am dat declaratii pe la 2 sectii, una la cercetari penale si alta la accidente minore. Ambele rapoarte imi dau dreptate si-l gasesc pe el vinovat, dar masina nu mi-o repara nimeni....ce pot face?...pt ca pe mine nu ma intereseaza situatia juridica a celui ce mi-a distrus masina, ma intereseaza sa mi-o repare cineva sau sa-mi dea banii....eu am facut totul legal si ma trezesc ca imi repar masina si singura....ce pot face?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 12:43, 26 Octombrie 2010
Era de preferat sa aveti un acord amiabil . Despagubirea ,in lipsa unei polite RCA o plateste vinovatul , din buzunarul propriu , daca este solvabil . Dar daca nu , .....cam ramaneti cu paguba. Pe dvs. nu va avantajeaza ca vinovatul va fi arestat , cata vreme ramaneti cu paguba. Desi e adevarat , calea legala este cea aleasa de dvs. Dar cum va spuneam, nu sunteti aparata impotriva riscului insolvabilitatii vinovatului.
Va trebui sa il actionati in judecata in pretentii,conf.art.98-1000 c.civ.per cel care v-a tamponat,urmand a folosi ca proba procesul verbal de constatare al politiei,alte acte de la urmarirea penala a acestuia pentru conducere fara permis.
De asemeni urmeaza a folosi ca probe alte acte,interogatoriu,martori si eventual expertiza care sa stabileasca valoarea prejudiciului care v-a fost cauzat ca urmare a evenimentului rutier
D'aia s-a inventat polita CASCO! Pe de alta parte s-ar parea ca exista un fond pentru despagubirea (nu stiu ce daune acopera) celor pagubiti d e catre persoane neasigurate.
Adresati-va Fondului pentru Protectia Victimelor Strazii care va va despagubi si care se va indrepta in regres impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului.
Avizati dauna la FPVS cum v-a sfatuit @cioan, direct sau prin orice asigurator care practica RCA(cel mai bine cel la care aveti dv.RCA).Veti primi formularul si asistenta necesara de la asigurator, pentru a completa corect/complet toate datele, precum si documentele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca expirat Ghiulya Ghiulya Buna ziua Am avut un accident cu masina saptamana trecuta, m-am tamponat cu o alta,fara sa rezulte victime ci doar ne-am avariat masinile amandoi. Am fost de ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)