avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire teren

Buna ziua. Ma numesc B. Ghe. si locuiesc in Bucuresti. In urma cu putin timp, fratele meu a primit un telefon de la o persoana necunoscuta, care i-a adus la cunostinta faptul ca tatal nostru B. Miron, nascut in anul 1907 in satul Voivodeni Mari, Jud. Brasov, figureaza in documentele Primariei Voila, ca detinator al unui teren. Se pare ca sunt mai multe persoane interesate sa intre in posesia lui si nu pot din cauza de detinator. Explicit: tatal meu a murit in anul 1997 si noi fii lui si mostenitori de drept, nu stim nimic si nu avem nici un fel de act care sa ateste ca acel teren a fost al tatalui nostru. Am sunat la primaria Voila si mi s-a spus ca daca nu am nici un indiciu sau act nu pot sa ma ajute. Ce pot face in aceasta situatie si cum pot afla amanunte despre acel teren, stiin clar ca primaria i-a spus domnului care ne-a sunat ca acel loc este al lui B. Miron. Deci primaria are evidente, dar este greu de cautat pentru cei care ar fi mostenitori. Astept un raspuns si va multumesc pentru ajutor
Mergeti la Filiala Arhivelor Statului Brasov.
Buna ziua !
Ar trebui sa va deplasati ( sau sa trimiteti o solicitare scrisa cu confirmare de primire ) la primarie si sa solicitati acesteia sa va elibereze o adeverinta cu bunurile aflate in evidentele agricole si fiscale pe numele defunctului tata .
Apoi comparati datele originale de la ARHIVA cu datele date de Primarie. Cu siguranta veti avea surprize. Ma bazez pe experienta in domeniu.
Va multumesc
Multumesc

Alte discuții în legătură

Acte succesiune ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Am mai intrebat acum un an in legatura cu o succesiune si vreau sa va spun ca suntem la acelasi nivel. Sotul meu, a aflat acum un an ca este ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare Andra90 Andra90 Buna ziua,pe vremea comunismului mamei bunicii mele din partea tatalui i-au fost confiscate o casa mare in Bucuresti si un teren mare de cateva hectare de ... (vezi toată discuția)
Act vinzare cumparare dncl dncl Buna seara!In titlu de prprietate din 97 al tatalui meu a fost trecut un teren pe care are act de vinzare cumparare din 72! Primaria chiar sa nu fi stiut de ... (vezi toată discuția)