avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... scutire impozit pe veniturile din terenuri agricole pt ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

scutire impozit pe veniturile din terenuri agricole pt vaduvele veteranilor de razboi

in legea veteranilor de razboi era prevazuta aceasta scutire.
a fost ea modificata in ultimiiani ?? daca da, prin ce act s-a modificat si cand ?
Cel mai recent răspuns: alexandra.ghnas , utilizator 09:07, 27 Octombrie 2010
din cate stiu, si acum este in vigoare aceasta dispozitie legala si vaduvele veteranilor de razboi sunt scutite de impozitul pe teren, art. 284 alin. 3 din codul fiscal (ce nu a fost modificat nicio data din 2003, data intrarii in vigoare a codului fiscal)
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
alexandra.ghnas, utilizator
codul fiscal
art. 284
" (7^2) Scutirea de la plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de la plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile, fâneţe şi păduri, în suprafaţă de până la 5 ha, se aplică pentru veteranii de război, văduvele de război şi văduvele veteranilor de război care nu s-au recăsătorit." :)
scuze ca intreb, dar eu am codul fiscal actualizat pana in dec 2009 si nu gasesc alin. 7^2 in art. 284 cod fiscal, acest alin. a fost introdus dupa dec. 2009?
LEGE Nr. 24 din 2 martie 2010
pentru modificarea şi completarea art. 284 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal
EMITENT: PARLAMENTUL ROMÂNIEI
PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 143 din 4 martie 2010

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

ARTICOL UNIC
Articolul 284 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
1. Alineatul (7) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(7) Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplică terenului aferent clădirii utilizate de persoanele fizice prevăzute la alin. (1) lit. b), alin. (2) şi alin. (4)."
2. După alineatul (7^1) se introduce un nou alineat, alineatul (7^2), cu următorul cuprins:
"(7^2) Scutirea de la plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de la plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile, fâneţe şi păduri, în suprafaţă de până la 5 ha, se aplică pentru veteranii de război, văduvele de război şi văduvele veteranilor de război care nu s-au recăsătorit." :)
multumesc
eu am codul luat dintr-un program legislativ, actualizat pana in dec 2009 si nu include si aceasta lege:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 284 alin 7^2- cod fiscal valabil si pentru pasuni, fanete, vie, livada, balta, etc.? alex_yvan alex_yvan Buna ziua, Conform art 284 alin 7^2- Cod fiscal: Scutirea de la plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de la plata impozitului corespunzător ... (vezi toată discuția)
Scutiri de taxe cmnop cmnop Sunt scutiti de la plata impozitului pe teren agricol beneficiarii legii 189/2000? (vezi toată discuția)
Scutire impozit teren extravilan veteran de razboi edparaschiv edparaschiv Buna ziua, Vaduva unui veteran de razboi nu a declarat la primarie terenul extarvilan. Anul acesta l-a declarat si i-au fost calculate la declarare ... (vezi toată discuția)