avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor somaj

In momentul de fata primesc indemnizatia de somaj si vreau lucrez ca agent de asigurari prin conventie , in aceste conditii mai beneficiez de aceasta indemnizatie.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
remusremus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:08, 27 Octombrie 2010
Puteti beneficia de ajutor de somaj in cazuil in care in ultimele 24 de luni aveti 12 luni de cotizare la fondul de somaj.
in cazul in care contractul inceteaza la 01.11.2010...adeverinta cu ultimile 12 salarii cum se va completa, ma refer mai precis la ultima luna lucrata (octombrie 2010) pentru care nu exista declaratie sau ordin de plata (se depun pana pe 25.11)
Mai concret daca se poate. Eu primesc ajutor de somaj incepand din luna octombrie si vreau sa stiu daca ma angajej prin conventie mai beneficiez de acest ajutor.
1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pentru o perioadă mai mare de 12 luni;
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) la 90 de zile de la data emiterii autorizaţiei de funcţionare pentru a desfăşura activităţi independente sau a certificatului de înmatriculare, conform legii, dacă realizează venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;

2. Din Norme metodologice la Legea 76/2002:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

3. Valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare = 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj maier maier buna ziua. in perioada in care beneficiez de somaj , ma pot angaja cu conventie, contract(2 ore) sau sa fiu in proba de lucru (fara a-mi fi ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj oroles2010 oroles2010 Buna ziua! In conditiile in care detin un PFA pot beneficia de ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj sarar sarar in cazul desfacerii contractului de munca a unui salariat, care sunt literele pt care acesta nu poate obtine ajutor de somaj? (vezi toată discuția)