avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interdictie bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interdictie bunuri

Buna ziua,
Am o fetita rezultata din concubinaj. Am terminat procesul pentru incredintarea minorei si pensie alimentara. Sunt proprietara unei garsoniere si voi fi singura mostenitoare (dupa decesul mamei) a doua apartamente. Intrebarea mea este - in cazul in care eu as deceda cum pot face ca tatal fetii mele sa nu poata locui in nici una dintre case iar pe celelalte sa le inchirieze (pana devine fata majora)? Există o interdicţie pe bunuri?
Va multumesc pentru viitoarele raspunsuri si lamuriri.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:30, 27 Octombrie 2010
Daca unul dintre parinti moare, in principiu, celalalt preia indatoririle cu privire la ingrijirea copilului. In acest caz fiica va locui cu tatal sau.
Puteti face un testament prin care sa o instituiti mostenitoare pe fiica minora, sa numiti o persoana care sa se ocupe de gestiunea imobilelor din mostenire prin inchirierea acestora pana ce fiica va deveni majora, cu interdictia instrainarii imobilelor pana la majoratul fiicei, cand aceasta va putea sa se ocupe singura de imobile.
De asemenea trebuie sa dati instructiuni precise cu privire la destinatia banilor incasati din chirie, cat sa fie alocati pentru nevoile zilnice ale copilului si cati sa fie pusi intr-un cont pe numele copilului de care se va putea folosi la majorat. Va trebui sa aveti invedere si sa precizati cuantumul chiriei, respectiv nu mai jos de pretul pietei din momentul inchirierii si obligatia de a se plati impozitele corespunzatoare.
Va trebui sa introduceti si prevederi pentru situatia in care, la o anumita varsata, tatal fiicei o va alunga pe aceasta din locuinta lui si fiica nu va mai avea unde sa lociasca. Sa poata locui in unul din imobilele mostenite.
Situatia este complexa, va trebui sa va sfatuiti cu un avocat sau cu un notar.
Sanatate multa si viata lunga si linistita pentru a va creste copilul si a-l vedea major, la casa lui!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
avocatbadoiu, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns. Si eu vreau sa traiesc mult, sa-mi pot ajuta fiica si atunci cand va avea copii, dar... nu stii niciodata ce-ti rezerva ziua de maine. Eu vreau sa-mi apar fetita de un tata materialist.
O seara placuta.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
aly_magda, utilizator
aveti varianta unui testament si sa numiti un legatar testamentar privind administrarea bunurilor dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa imi pastrez bunurile? ioanadinu ioanadinu Buna ziua, Parintii mei sunt separati, dar nu au divortat. Eu stau cu mama si cu fetita mea de 5 ani, intr-o casa pe care au facut-o impreuna parintii mei, ... (vezi toată discuția)
Drept viager de habitatie aaalinaaa aaalinaaa buna ziua, problema mea este urmatoarea: Am dobandit inaintea casatoriei in imobil,acum m-am casatorit,eu am o fetita din prima casatorie iar sotul meu un ... (vezi toată discuția)
Drept de abitatie, limite si obligatii in relatia cu proprietarul melikamy melikamy Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru urmatoarea problema: Matusa mea a decedat in luna mai 2020, iar prin testament mi-a transmis un drept de abitatie de ... (vezi toată discuția)