avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... aplicare art 19 alin 2 cod procedura penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

aplicare art 19 alin 2 cod procedura penala

Buna seara.
In cazul in care o banca al carui angajat am fost a depus plangere penala impotriva mea pentru un "transfer de fonduri neautorizate de pe contul unui client", iar dupa putin timp clientul m-a chemat in judecata in temeiul art 1000 alin 3 cod procedura civila pot sa ma folosesc de art 19 alin 2 din codul de procedura penala pentru a suspenda dosarul civil pana la obtinerea unei sentinte definitive in dosarul penal?
tin sa mentionez ca primul termen in dosarul civil de pretentii a expirat si nu m am putut prezenta.
Maine am al doilea termen la care doresc sa ma prezint si sa solicit suspendarea judecarii pana se clarifica treaba in dos penal.
Va rog sa mi spuneti daca in aceasta situatie pot solicita suspendarea, si daca da atunci cum procedez?

Solicit verbal presedintelui tribunalului, sau trebuie in scris.
Cum pot dovedi in fata instantei civile ca intradevar exista un dosar penal in curs, daca nu am macar o copie dupa plangerea penala depusa de banca.
Multumesc anticipat.

Dat fiind faptul ca nu sunt reprezentat si nici asistat de avocat atunci maine fiind al doilea termen de judecata pot solicita amanare pentru a pregati apararea si a depune intampinare?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:14, 28 Octombrie 2010
atunci ideal ar fi sa ma prezint dimineata la politie si sa solicit de la politistul care desfasoara cercetarea un astfel d einscris?
oare are el dreptul sa mi elibereze?
daca nu atunci de unde as putea obtine in cel mai scurt timp un astfel de inscris?
multumesc
la prima infatisare judecata a fost amanat in baza art 96 cpc.
stiti cumva ce inseamna acest art?
art.96 c.proc.civ.
Partea prezenta in instanta, in persoana sau prin mandatar, nu poate refuza primirea actelor de procedura si a inscrisurilor care i se comunica in sedinta.
In acest caz, instanta poate incuviinta, la cerere, un termen pentru a lua cunostinta de acte.
Numai de la organul de cercetare penala puteti obtine o dovada a inceperii urmaririi penale.

Dumneavoastra ati deturnat banii din contul unui client?
Banca s-a sesizat si a facut plangerea penala?
Clientul v-a dat in judecata la instanta civila?
Dumneavoastra vreti sa solicitati de la organul de cercetare penala documentul prin care s-a dispus inceperea urmaririi penale a dvs ca sa suspendati procesul civil?
Dumneavoastra nu ati angajat un avocat?
Ce oare nu inteleg sau nu cuprind?
#-o
Solicitati organului de urmarire penala sa trimita o adresa in care sa confirme inceperea urmaririi penale instantei civile,cu referire la numarul de dosar si la termenul de judecata sau sa va inmaneze si dvs o copie.
Cu copia de pe adresa sau dupa sosirea acesteia la intanta civila,formulati cerere in scris pentru suspendarea cauzei,conform art.244 pct.2 c.pr.civ,pana la terminarea cerecetarilor penale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare recurs civil nelush2103 nelush2103 Buna ziua, as avea rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarae intrebare. In ce conditii leale se poate solicita instantei suspendarea unui Recurs ... (vezi toată discuția)
Plingere penala leusan leusan intr-un proces civil , unde probele reclamantului sunt falsificate ,se poate invedera instantei ca s-a depus plingere penala ? Ce efect are aceasta? ... (vezi toată discuția)
Mai prevede noul cod de procedura penala obligatia instiintarii persoanei vatamate despre inceperea urmaririi penale? ctm ctm In vechiul Cod de procedura Penala (1968), la art. 228 se prevedea: \\"(6) In cazul in care procurorul este de acord cu propunerea, o confirma prin ... (vezi toată discuția)