avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suspendare

Buna seara.Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns privind conditiile necesare suspendarii procesului penal,daca sunt si cum sunt interpretate.
Cel mai recent răspuns: ContSters83761 , utilizator 09:33, 28 Octombrie 2010
Este mult prea greu sa fie suspendat procesul penal in conditiile legislative actuale.
Sa inteleg ca nu exista temei legal pt suspendare in codul penal ,de procedura sau in lege speciala ?Nici in practica judiciara nu sunt situatii de acest fel in afara ridicarii exceptiei de neconstitutionalitate pe un capat de cerere?
Suspendarea judecatii,conf.art.303 c.pr.pen.
"Cand se constata pe baza unei expertize medicale ca inculpatul sufera de o boala grava care il impiedica sa participe la judecata".
In aceasta situatie instanta dispune suspendarea judecatii pana cand starea de sanatate a inculpatului bolnav ii permite sa participe la judecata.
Suspendarea are efect si asupra altor eventuali inculpati din dosar,atunci cand nu se poate disjunge cauza.
Procesul penal se reia imediat ce inculpatul poate participa la judecata,iar "instanta este obligata sa se informeze periodic" asupra starii inculpatului bolnav,daca mai subzsta cauza care a dus la luarea acestei masuri
va multumesc mult pt lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere suspendare bukinst bukinst Se poate solicita de catre partea vatamata suspendarea unui dosar penal ce are ca speta contestatie impotriva rezolutiei procurorului ? daca da care este ... (vezi toată discuția)
Recurs amitza amitza in cadrul judecarii recursului se poate face cerere de suspendare a judecatii pe motiv de boala? si daca da, aceasta incheiere poate fi atacata cu recurs? (vezi toată discuția)
Stramutarea pe motive medicale spike00spiegel spike00spiegel Se poate stramuta un proces penal pe motiv ca una dintre parti (petentul) face dializa, si nu se poate deplasa in alt judet? (vezi toată discuția)