avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copii au aceste drept
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copii au aceste drept

As dori cateva relatii,din partea unui avocat sau jurist......Am cazut de acord cu sotul sa divortam,tot de comun acord dorim sa trecem apartamentul pe numele celor 3 copii:2 baieti de 21 si respesctiv 20 ani ai mezina de 18....Intrebarea se paote asa ceva si unde prin tribunal, sau la notariat?..va multumesc anticipat, o duminica placuta.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2008
aurelia_vasile, utilizator
Cel mai recent răspuns: aurelia_vasile , utilizator 21:20, 2 Aprilie 2008
In instanta nu se poate, pentru ca transferul dreptului de proprietate catre copii nu tine de partajul care poate avea loc cu privire la bunurile voastre. Faceti o donatie comuna copiilor, la notar.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2008
ContSters20980, utilizator
Exista posibilitatea sa faca si contract de vanzare-cumparare la notar
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca sunteti amandoi proprietarii apartamentului, puteti sa-l instrainati cui vreti.Operatiunea se face prin notariat si este nevoie de semnatura ambilor proprietari pe actul de instrainare, indiferent care va fi acela.
De ce vanzare numai la notar? Forma autentica e impusa numai pentru terenuri.
Marea majoritate a contractelor de vanzare-cumparare se incheie la notariat, dupa cum sti.

Alte discuții în legătură

Donatie parinti catre copil casatorit Amitrica Amitrica Fiul meu este casatorit in alta localitate si doresc sa-l ajut in vederea cumpararii unui apartament cu o suma importanta de bani. Cum as putea proceda pentru ... (vezi toată discuția)
Donatia facuta catre baiat si nora se mai poate contesta ghita_1976 ghita_1976 Buna ziua, Dupa casatoria celor doi le-am donat o casa in proportie 1/2 fiecaruia dintre ei la notariat fara nici o clauza de reziliere a contractului de ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi atacat un contract de vanzare cumparare, intre parinti si unul din fii acestora? geyes36 geyes36 Buna ziua! Parintii sotului meu, au semnat in 2008 fara sa stie, un contract de vanzare cumparare, intre ei si fiica lor. Mentionez ca asestia sustin ca nu au ... (vezi toată discuția)