As dori cateva relatii,din partea unui avocat sau jurist......Am cazut de acord cu sotul sa divortam,tot de comun acord dorim sa trecem apartamentul pe numele celor 3 copii:2 baieti de 21 si respesctiv 20 ani ai mezina de 18....Intrebarea se paote asa ceva si unde prin tribunal, sau la notariat?..va multumesc anticipat, o duminica placuta.
D-voastra impreuna cu sotul veti face un act de vanzare-cumparare pe numele copiilor,act ce va fi autenteficat la notariat si ulterior se va intabula dreptul de proprieate pe numele copiilor.De precizat faptul ca acestia vor avea in aceste conditii calitatea de coproprietari si in cazul in care acestia vor dori sa vanda ,la momentul vanzarii va trebui ca toti sa fie de acord si sa semneze pentru vanzarea acestuia.
daca doriti sa deschideti actiune de divort si sotul este de acord,cu atat mai bine.Luati legatura cu un avocat si veti afla de ce acte aveti nevoie si ce taxe sunt de platit.Faceti precizarea daca a trecut 1 an de la data incheierii casatoriei si daca din casatorie au rezultat copii sau nu.Daca faceti aceste precizari voi fi in masura sa va raspund daca puteti solicita un divort prin acordul partilor sau un divort din culpa comuna fara motivare, avand in vedere ca sotul nu se opune la desfacrea casatoriei
Buna seara,au trecut 22 de ani,iar copii sunt 3 toti majori,dar inca studiaza,am vorbit in seara asta i-am spus ca la tribunal am fost informata ca la divortul de comun acord trebuie sa fie si el pt a semna amandoi,a spus ca merge.A ramas sa cadem de acord cu programul,saptamana asta este dificil la amandoi.Va multumesc.