avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare societate comerciala

As vrea sa stiu in ce conditii se poate vinde o societate comerciala cu datorii la stat si daca dupa vanzare asociatii si administratorul mai au vre-o obligatie fata de stat? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
stefaniaerica, utilizator
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 22:55, 28 Octombrie 2010
Da, se poate vinde numai cu procedura maririi de capital social prin includerea cumparatorului (faza 1) si apoi prin cesionarea partilor sociale ale celorlalti actionari catre el, si retragerea acestora din firma (faza 2)

Cat priveste raspunderea, parerile sunt impartite insa vechiul administrator raspunde pentru modul in care a indeplinit mandatul sau, deci poate fi atrasa raspunderea sa. Totusi in cadrul contractului de cesiune este bine sa mentionati ca noul actionar/noii actionari cunosc situatia SC si inteleg sa o preia astfel, cu active si pasive (datorii).
Oricum daca datoriile sunt facute prin incalcarea legii, administratorii si asociatii pot fi trasi oricand la raspundere personala oricand de creditori (statul sau altii).

Statul (creditor) abuzeaza prin actiunea de a se opune cesionarii partilor sociale intru-cat acesta se indreapta catre alta persoana decat debitorul (societatea are datorii, nu asociatul).
Iar impotriva asociatilor, administratorilor sau alte persoane, creditorul (statul) poate actiona si dupa retragerea acestora.
Deci prin aceste doua etape tot nu se poate evita raspunderea personala a asociatilor daca acestia au comis ilegalitati care prejudiciaza creditorul.

Atunci cui aduce avantaje cesionarea in doua etape? Statului prin mai multe taxe, si nu numai .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma dany1408 dany1408 Buna ziua, vreau sa cesionez o firma catre o persoana, precizez ca firma are o datorie la stat si incheiate aprox 140 de abonamente catre un operator de ... (vezi toată discuția)
Cesionare ! ajutor ! algora algora Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au ... (vezi toată discuția)
Cum se poate cesiona/vinde o societate cu datorii la stat in mod absolut legal? coca112729 coca112729 Buna seara! Sunt asociat unic la o farmacie care are datorii la stat si la furnizori in valoare de 270000 ron. Port discutii cu o firma mare care doreste sa ... (vezi toată discuția)