Sunt insarcinata in 30 de saptamani si urmeaza sa intru in concediu de maternitate (prenatal urmat de postnatal) si firma la care lucrez urmeaza sa fie desfiintata iar intreaga ei activitate (oameni, stocuri de produse, magazine, contracte cu furnizorii etc.) sa fie preluata de o firma nou infiintata.
Ma intereseaza ce se intampla cu mine? Am vorbit cu cineva de la dep HR insa raspunsul primit mi se pare mai mult decat nesatisfacator. Mi s-a spus ca ma vor transfera doar daca vor iesi actele punctului de lucru pana intru in prenatal si daca nu transferul se va face dupa ce ma voi intoarce din concediu de crestere copil.Mi se pare o aberatie din moment ce firma veche nici nu va mai exista atunci.
Ce drepturi am?Se poate face transferul in timpul concediului de maternitate?Incearca cumva firma sa scape de orice responsabilitate fata de mine? Sfatuiti-ma ce sa fac sa imi protejez drepturile! Multumesc!
In cazul art.169 C.mun., nu trebuie acordul salariatului .. prin urmare, se va face si preluarea dvs odata chiar daca aveti c.i.m. suspendat ... Drepturile si obligatiile cedentului (persoanei care isi pierde calitatea de angajator fata de salariatii intreprinderii) care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului (persoanei care dobandeste calitatea de angajator fata de salariatii intreprinderii).