avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preluare angajata aflata in concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preluare angajata aflata in concediu de maternitate

Sunt insarcinata in 30 de saptamani si urmeaza sa intru in concediu de maternitate (prenatal urmat de postnatal) si firma la care lucrez urmeaza sa fie desfiintata iar intreaga ei activitate (oameni, stocuri de produse, magazine, contracte cu furnizorii etc.) sa fie preluata de o firma nou infiintata.
Ma intereseaza ce se intampla cu mine? Am vorbit cu cineva de la dep HR insa raspunsul primit mi se pare mai mult decat nesatisfacator. Mi s-a spus ca ma vor transfera doar daca vor iesi actele punctului de lucru pana intru in prenatal si daca nu transferul se va face dupa ce ma voi intoarce din concediu de crestere copil.Mi se pare o aberatie din moment ce firma veche nici nu va mai exista atunci.
Ce drepturi am?Se poate face transferul in timpul concediului de maternitate?Incearca cumva firma sa scape de orice responsabilitate fata de mine? Sfatuiti-ma ce sa fac sa imi protejez drepturile! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 16 Noiembrie 2010
In cazul art.169 C.mun., nu trebuie acordul salariatului .. prin urmare, se va face si preluarea dvs odata chiar daca aveti c.i.m. suspendat ... Drepturile si obligatiile cedentului (persoanei care isi pierde calitatea de angajator fata de salariatii intreprinderii) care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului (persoanei care dobandeste calitatea de angajator fata de salariatii intreprinderii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presiuni din partea angajatorului pentru revenirea din concediu de crestere copil crs1980 crs1980 Sunt in concediu de crestere copil de un an de zile, totusi in fiecare luna sunt chemata sa revin la locul de munca si primesc chiar amenintari foarte subtile ... (vezi toată discuția)
Necesitate intrerupere concediu medical postoperator din motivul fuziunii prin absorbtie? sandaveturia sandaveturia Buna ziua, firma la care lucrez va trece printr-un proces de fuziune prin absorbtie in viitorul foarte apropiat. Acest moment ma va prinde in concediu medical ... (vezi toată discuția)
Preluare de catre o alta firma in timpul cic alexandraluiza alexandraluiza Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce presupune preluarea unei de catre alta firma? Ma aflu in Cic pana la data de 13.02.2015 si daca nu am fost de acord sa-mi ... (vezi toată discuția)