avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general greseala casa de marca
Discuție deschisă în Contabilitate în general

greseala casa de marca

ce se poate intampla cand in casa de marcat sa batut gresit (in loc de 1 un sa batut 111) cum se poate remedia greseala ??
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 23:16, 28 Octombrie 2010
solutia mai putin ortodoxa, dar foarte des folosita, este de a face incasari pentru diferenta ramasa neacoperita, pana la acoperirea sumei, fara a mai marca in casa...probabil mai sunt si altele....
haiducu a scris:

ce se poate intampla cand in casa de marcat sa batut gresit (in loc de 1 un sa batut 111) cum se poate remedia greseala ??



art.36 din Normele met. de aplicare a OG 28/1999, aprobate prin HG 479/18.04.03, republicata in M.Oficial 348/25.04.05, pentru corectarea sau anularea inregistrarii unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscal utilizatorul intocmeste un dosar care va cuprinde:
-sesizarea scrisa a persoanei care a efectuat gresit operatiunea,cu precizarea motivatiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum si numarul de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei si minutului emiterii acestuia,
-decizia scrisa de aprobare a corectarii operatiunii gresit efectuate, emisa de persoana care raspunde de gestionarea patrimoniului societatii,
-copie de pe nota sau notele de receptie intocmite de la ultima inventariere pina la zi, prin care a fost stabilit pretul cu amanuntul al produsului sau produselor inregistrate gresit in aparatul de marcat
-nota de contabilitatecare reflecta operatiunea efectuata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am ales gresit metoda de incasare la un bon fiscal - cum corectez? ririana ririana Buna ziua, Am vrut sa scot un bon fiscal si , din graba, in loc sa apas pe TOTAL care inseamna primirea banilor in numerar, am apasat alta tasta care ... (vezi toată discuția)
Am tastat gresit la casa de marcat - cum remediez? eleonor eleonor as dori sa stiu ce pot sa fac pt ca am tastat gresit in casa de marcat:in loc de 10x19,9 am tastat 10x199 si nu stiu cum sa-mi sa remediez greseala pt ca am ... (vezi toată discuția)
Anulare bon fiscal tastat gresit LauraRatiu LauraRatiu Buna ziua S-a tasta pe casa de marcat gresit un bon fiscal. (2850.00 in loc de 285.00). Apoi a tastat corect bonul, pt a-l da clientului. Prin urmare , tb ... (vezi toată discuția)