avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

in conditiile in care copiii(2- majori) vor sa cedeze partea lor in favoarea mamei lor, la dezbaterea mostenirii in urma decesului sotului acesteia - tatal copiilor(acum o luna) ce ar trebui sa faca? Este vreo problema in ceea ce priveste termenul, se fac mai multe proceduri? Mentionez ca dezbaterea mostenirii se face pe o locuinta proprietate si o societate(magazin) cu acte in regula.
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 11:10, 29 Octombrie 2010
va trebui sa mergeti toti trei la notar, si sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs.
Daca vreti ca totul sa revina mamei, atunci voi, (copiii), veti da o declaratie de renuntare la mostenire , iar singurul mostenitor va fi mama dvs - sotia defunctului.
In general dezbaterea succesiunii se face in 6 luni de la deces, dar nu este obligatoriu.
e bine de stiut ca in doi ani de la deces , succesiunea e scutita de taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa tata? buna ziua, tatal meu a decedat in mai ... cristika cristika Succesiunea dupa tata? Buna ziua, Tatal meu a decedat in mai 2021 si ar trebui sa dezbatem pentru a ne incadra in termen cu succesiunea. Singurii mostenitori ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)
Succesiune si renuntare la succesiune paulanca paulanca Bunà ziua, Tatàl meu a decedat in luna februarie, mosteitori legali sunt mama mea (sotia defunctului) si eu unicul copil, precizez cà am o doar sorà numai ... (vezi toată discuția)