M-am lichidat de la o firma si nu am primit garantiile care au fost retinute in primi 2 ani dupa angajare. Ce obligatii are angajatorul cu privire la suma de aprox. 1100 Euro pe care trebuie sa mi-o restituie si ce trebuie sa procedez eu sa-mi primesc bani mei?
garantia de care vorbiti se opreste in conditiile lnormelor egislative descrise mai mai sus.
daca societatea va oprit garantie fara sa se respecte cele stipulate de norma, solicitati banii.
daca sunteti gestionar cu acte in regula- atentie, se face o comisie de inventariere si in momentul inventarierii trebuie sa participati, practic acolo se vede daca exista plus, minus sau nu in gestiune.
exista posibilitatea ca dvs sa nu primiti garantia si din contra sa aduceti de acasa.
totul de pinde de abilitatea dvs.
Multumesc pentru sfaturi. Mai am o intrebare. Am fost la fosta firma si am depus o cerere de restituire a garantiei dar mi sa dat alte raspunsuri. Ca ei au un ordin intern prin care se specifica ca numai dupa 6 luni mi se restituie garantia, care ordin nu stiu ca eu nu am semnat nimic in plus fata de contractul de munca si acolo nu specifica acest lucru, acum intreb: daca eu ii actionez in judecata se poate folosi de acest ordin intern, va repet eu nu am luat la cunostinta si nici nu am semnat nimic?