avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbarea destinatiei uscatoriei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbarea destinatiei uscatoriei

Buna ziua!
De 20 ani, uscatoria s-a folosit doar de cei de la et. 4, unde isi tineau diferite obiecte, ma rog, oricine a putut sa faca asa dar nu era convenabil sa urci acolo sa iti duci tot felul de lucruri inutile in casa.
S-a discutat in sedinta sa isi duca fiecare cate un dulap acolo dar nu s-au "prelevat" semnaturi. Eu, stand la et. 3 si fiind chiar sub uscatorie, desi in principiu nu ma deranjeaza sa fie DOAR loc de depozitare, nu si de ciocanit observ ca dupa atatia ani, cineva face mereu acolo galagie, si-a pus dulap si probabil lucreaza, un fel de loc unde nu faci mizerie in casa. Fiind singurul proprietaru direct deranjat d esituatie, as dori sa aflu exact articolul din lege care stipuleaza ca schimbarea destinatiei spatiului comun se face cu acordul celor direct afectati. In caz ca vecinii de perete de la 4, unde nu se aude asa tare nu comenteaza...vreau sa sper ca am totusi dreptul sa nu fiu de acord cu utilizarea spatiului pe post de atelier...la neoficial desigur.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters44693 , utilizator 13:30, 6 Februarie 2008
Conform art.39 din lg.nr.230/2007, proprietatea comuna poate fi utilizata de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinta sau de concesiune.
Buna ziua!
Multumesc pentru raspuns dar destinatia uscatoriei nu e schimbata oficial cu vreun contract catre un tertz ci s-a convenit intr-o sedinta neregulamantara ca numar (ca oricum nu vin membrii la astfel de activitati) sa fie loc comun pt. cele 10 apartamente d edepozitare, desi doar cei de la et.4 o folosesc fiindca e langa ei...lucru care nu m-a deranjat. Acum constat ca ei mesteresc acolo zilnic, in capul meu. As dori sa aflu ce demers sa fac fara scandal...Vecinii direct afectati de schimbarea destinatiei sunt cei de la 4, din vecinatatea pe lateral unde nu se aude asa zgomotul,carora le convine, normal, fiind langa ei si eu dedesubt careia mi se lucreaza zilnic in cap. M-am gandit sa fac o sesizare in scris catre presedinte, cu amintirea art. 39 si 42 din Legea asociatiei. Acestea sunt articolele sau mai exista si altceva?Am gasit un proiect de lege din 2007, cred ca inca nu este aprobata legea...
Vreau sa stiu daca am sanse d ereusita, eu fiind in minoritate...din cei 3 direct afectati,totusi nu cred ca sunt obligata sa suport troncaneli in cap, fiind singurul proprietar afectat, ami ales ca problemele cu cei care ocupa uscatoria sunt mari, abordand intr-un subiect trecut si deranjul creat de laminatul lor montat fara izolator...unde am inteles ca sansa mea e sa ma mut...probabil. Practic nu mai am liniste in nicio camera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inchiriere uscatorie shhican shhican Am si eu o problema in legatura cu inchirierea unei uscatorii de bloc. Problema e in felul urmator: Vreau sa inchiriez o uscatorie de bloc la ultimul etaj ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului onet_felicia onet_felicia buna,as avea o intrebare, in anul 2008 am primit acordul de la toti vecinii ne a folosi uscatoria blocul,cum eram perete in perete am facut o noua usa si ... (vezi toată discuția)
Proces civil inundare vecin (firma) roxana4891 roxana4891 Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament situat deasupra uscatoriei blocului; care a fost inchiriata de catre asociatia de proprietari unei firme; dar fara ... (vezi toată discuția)