avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar persoane la intretinere

Buna ziua,

Ma numesc Mihai si am si eu o problema, de ceva timp prietena mea sta mai mult la mine , problema este ca sefa de scara a fost la asociatie si a inregistrat-o ca locatara. Intrebarea este urmatoarea: Poate fi inregistrata in doua locuri, tinand cont ca ea plateste darile la adresa de pe buletin, stiu ca daca se sta mai mult de 15zile trebuie inregistrata, dar daca ea plateste la adresa din buletin? Mai am o nelamurire: blocul in care locuiesc are doua intrari/iesiri una prin fata blocului, cealalta prin spatele blocului, acum apare o problema; sefa de scara si cu inca o familie sa zicem au pus undeva o usa de termopan si au blocat iesirea/intrarea din spate si au acolo mai rau ca un garaj, scutere, bidoane cu benzina, tot ce vrei si nu vrei, eu cum am vedere in spate imi parchez masina acolo, iar cand ploua sau am de luat vreo mobila sau ceva trebuie sa ocolesc blocul, e legal asa ceva?; si daca nu unde pot face vreo sesizare?; precizez ca in locul inchis sunt panourile de curent electric de pe toata scara. Va rog daca se poate sa-mi trimite-ti si anumitele articole ceva unde se regaseste aceste aspecte legale sau legale

Va multumesc anticipat,
Cu stima Mihai
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:53, 30 Octombrie 2010
problema: asociatia de care apartine prietena are stabilita o perioada de lipsa de 20 zile pt.a fi scutit, iar cealalta asociatie are stabilita o perioada de min.15 zile pt.ca un musafir sa fie pus la plata; prietena locuieste in cealata parte 17 zile. trebuie sa plateasca in ambele locuti ? cam da.
@cristian_conea, se pare ca aveti aceeasi prietena ca si @tazmanya28.
In lege este clar explicat faptul ca pragul de prezenta sau absenta din bloc este de 15 ziele intr-o luna si nu consecutive, lucratoare sau nelucratoare.
Apoi cred ca aceste situatii sunt trecatoare, de scurta durata, ca doar nu o sa stea o pereche de tineri vesnic in aceasta situatie si firesc este ca dupa un timp sa se aseze la casa lor, ori colo ori dincolo.
Referitor la costuri este, in unele asociatii bine organizate si administrate conform legii, majoritatea cheltuielilor sunt pe consumuri individuale si pe suprafata si foarte putin pe persoane. La noi costul intretinerii pe o persoana este de 7-10 lei/luna.
Apoi se poate discuta si explica presedintelui situatia si solicita ca o luna sa fie trecuta o persona, o luna nu ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt trecuta la cheltuieli la 2 asociatii de proprietari distincte... Luci23 Luci23 Buna ziua, am o problema. Sunt trecuta cu cheltuielile la 2 asociatii de proprietari distincte. Adica platesc in 2 locuri (la parintii mei acasa si mai nou la ... (vezi toată discuția)
Trecere la intretinere mariuscrisan mariuscrisan Buna ziua, Am sa va expun o situatie inedita. Eu locuiesc in orasul x. Prietena mea este studenta aici si sta in chirie cu inca o domnisoara. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Scutire cheltuieli persoana lipsa din localitate Elidor Elidor Buna seara si HRISTOS A INVIAT ! Am o urgenta si nu am timp sa rascolesc leg.230/2007 asa ca va intreb : [b]la cate zile consecutive de absenta din ... (vezi toată discuția)