avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa auto

MA NUMESC STOICI GHEORGHE, LOCUIESC IN TIMISOARA, SI DORESC SA-MI SUGERATI , CE AM DE FACUT IN PRIVINTA INMATRICULARII UNEI MASINI DIN 2004 CU ECOLOGIZARE EURO 4,PENTRU CARE AM DE PLATIT 5007 EURO TAXA DE PRIMA INMATRICULRE. MENTIONEZ CA AM CERUT PRELUNGIREA NUMERELOR PROVIZORII CONFORM CODULUI RUTIER PANA LA 90 DE ZILE, DAR AM FOST REFUZAT IN SCRIS,CITEZ" PRELUNGIREA SAU INMATRICULARE SE VA FACE DOAR DUPA PLATA TUTUROR TAXELOR LEGALE" ATATA TIMP CAT TAXA NU ESTE LEGALA SUGERATI-MI CE POT SA FAC PENTRU A INMATRICULA MASINA FARE SA PLATESC ACEASTA TAXA ILEGALA,SAU AJUTATI-MA SA ACTIONEZ POLITIA TIMIS ORI SERVICIUL DE INMATRICULARI TIMIS IN JUDECATA. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:54, 27 Iulie 2009
Deocamdata textul de lege care prevede asa numita taxa nu a fost abrogat. Acest fapt presupune ca va puteti adresa unui avocat pentru a o contesta in instanta sau pentru a cere restituirea ei, in masura in care veti decide sa o platiti.
Ei, na, acuma!!! Adica o taxa e ilegala si tre' sa o platesc intai si apoi sa dau in judecata???
Fals! Trimit actele la politie pentru inmatriculare, cu precizarea in cerere ca acea taxa este ilegala pentru ca... si ca... si solicit inmatricularea fara plata acesteia.
Apoi, solicit raspuns scris ca sa stiu cand pot ridica numerele. Primesc raspuns scris cum ca nu-mi dau numerele, ca n-am taxa platita! :D
Ii dau in judecata pentru obligatia de a face, anume sa-mi inmatriculeze masina, ca eu respect toate cerintele legale, ei cerandu-mi si respectarea unei prevederi neconstitutionale, recte ilegale!
Ei: spun: ne pare rau, dar a fost la Monitoru' Oficial legea, deci e legala. Sustin ca publicarea unui text in monitor nu ajunge ca sa-l faca pe acesta constitutional, reclam pe art. 16 raportat neconstitutionalitatea taxei....
In concluzie, astept vreo 2 ani si apoi, cand masina va avea 6 ani vechime, pot merge cu ea!!! :))
Daca nu, platiti taxa si faceti demersurile dupa, asa cum ati mai fost sfatuit.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Buna ziua

Am inceput demersurile pentru a recupera banii platiti pentru taxa de prima inmatriculare. Am depus cerere de returnare a sumei achitate la Administratia Fiscala si am primit si raspunsul. Acest raspuns consta in refuzul returnarii sumei ca urmare a faptului ca nu am contestat plata acestei in termen de 30 de zile. eu am achitat taxa in februarie anul acesta dar m-am hotarat sa incep demersurile de recuperare doar in iulie, adica cu mult peste cele 30 de zile. Intrebarea mea - mai am vreo sansa pentru care sa merg mai departe? am motiv de actiune in instanta pentru recuperarea taxei?
Multumesc
Eu as zice ca raspunsul este pozitiv.
Banii luati de stat sunt fara baza legala si in mod normal trebuie restituiti.
nu ar avea un motiv simplu de a-mi respinge actiunea in instanta doar prin faptul ca am depus cererea de restituire dupa termenul de 30 de zile?

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare - adeverinta falsa cristina1328 cristina1328 Buna seara! Am cumparat o masina renault laguna 2 an 2002 motor 1,9dci inmatriculat in romania pentru prima data la data de 12,01,2008 primul proprietar fiind ... (vezi toată discuția)
Taxa auto Serban2011 Serban2011 Buna ziua , stie cineva daca pot sa fac demersurile pt inmatricularea unei masini fara sa platesc taxa de poluare ? Taxa e de 2000 de euro iar eu nu dispun de ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare Bias39 Bias39 Am cumparat o masina pe care nu am inscris-o avand in vedere ca trebuie sa platesc taxa de prima inmatriculare. Pot solicita scutirea de la plata acesteia ... (vezi toată discuția)