Anul acesta in ianuarie a murit mama mea,iar acum vrem sa deschidem succesiunea pentru un apartament cu 2 camere si niste pamant. Specific ca santem 3 frati:eu care locuiesc in strainatate,fratele meu care statea in apartament cu mama,si o sora. In apartament eu am facut toate inbunatatirile si am cumparat tot mobilierul nou,am trimis bani din strainatate(am toate chitantele de cum am trimis bani in ultimi 10 ani in fiecare luna pe numele mamei),acum la impartire se tine cont de ce am facut eu sau se imparte in mod egal?La valutarea apartamentului se scad cheltuielile mele care le-am facut pentru inbunatatiri?Intra in succesiune si mobilierul? Toti stiu ca eu am facut tot,atat fratii mei cat si neamurile si vecinii,dar daca vor sa imi creeze probleme o pot face? Eu nu vreau sa iau dreptul nimanui ci doar ce am investit eu si dreptul meu. Daca au trecut cele 6 luni de la moarte cat dureaza succesiunea si cat costa?va multumesc
La partajarea imobilului se tine seama si de cheltuielile pe care le-ati facut dumneavoastra cu apartamentul. Daca exista intelegere intre voi cu privire la bunuri, cotele fiecaruia si modalitatea de partajare va puteti adresa unui notar, insa daca nu singura solutie este actiunea in instanta care va stabili cotele fiecaruia si va trebui sa platiti o taxa de timbru de 3% din valoarea masei succesorale.
cu privire la dreptul de creanta pt. banii pe care spuneti ca i-ati investit in bunurile succesiunii nu exista nici-o problema , numai ca trebuie sa dovediti ceea ce sustineti, asta in cazul in care nu exista intelegere.
Cu privire la mostenire , in ceea ce va priveste, sunteti la mana fratilor intrucat nu ati acceptat mostenirea in termenul de prescriptie de 6 luni, asta daca intradevar nu cumva ati facut o acceptare in termen atunci cand ati venit la funerarii.
Daca nu ati acceptat in termen expres ori tacit , sunteti decazuta din dreptul de a mai mosteni, sunteti considerata straina de mostenire.
Mostenitorul care nu accepta in termen mostenirea este considerat ca niciodata nu a fost niciodata mostenitor.
sunteti sigura ca fratii dvs. nu au acceptat succesiunea ?? daca nu v-au spus ca au procedat in acest sens??
sfatul meu este sa dati o declaratie de acceptare a succesiunii la consulat si sa o prezentati la data dezbaterii succesiunii .
daca se dezbate in termen de doi ani de la decesul defunctului , succesiunea, succesorii sunt scutiti de plata impozitului aferent.
Dezbatere mostenire
G3orgyq
Buna ziua. Sunt nou pe acest forum, insa il urmaresc de ceva vreme, si ma intereseaza in particular , un subiect despre dezbaterea mostenirii. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)