avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazierul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazierul

va rog sa-mi spuneti daca ;; m-am liberat in 2008 ,dupa cat timp pot sa dcot cazierul curat ?
Date insuficiente.Avem nevoie de cuantumul pedepsei aplicate.
Ce pedeapsa ati executat?
Pentru ca vad ca nu reveniti cu detaliul cuantumului pedepsei, redau mai jos conditiile necesare reabilitarii judecatoresti.
a. Nu a suferit o noua condamnare in urmatorul interval:
- in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an pana la 5 ani – 4 ani la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
- in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani pana la 10 ani – 5 la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
- in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani – 7 ani la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
- in cazul pedepsei detentiunii pe viata comutate sau inlocuite cu pedeapsa inchisorii – 7 ani la care se adauga jumatate din durata pedepsei cu inchisoare.
* Procurorul general poate dispune, in cazuri exceptionale, reducerea termenelor prevazute mai sus.

b. Isi are asigurata existenta prin munca sau prin alte mijloace oneste, precum si in cazul cand are varsta de a fi pensionat sau este incapabil de munca;

c. A avut o buna conduita;

d. A achitat in intregime cheltuielile de judecata si despagubirile civile la plata carora a fost obligat, afara de cazul cand partea vatamata a renuntat la despagubiri sau cand instanta constata ca cel condamnat si-a indeplinit in mod regulat obligatiile privitoare la dispozitiile civile din hotararea de condamnare.
* Daca neindeplinirea obligatiei de mai sus nu se datoreaza relei-vointe a condamnatului, se poate dispune reabilitarea.
Apoi, termenele mai sus aratate se socotesc de la data la care a luat sfarsit executarea pedepsei principale.
Instanta competenta -competenta alternativa si anume:
- instanta care a judecat in prima instanta cauza in care s-a pronuntat condamnarea pentru care se cere reabilitarea;
- instanta corespunzatoare in a carei raza teritoriala domiciliaza condamnatul.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen reabilitare yuly_blondu27 yuly_blondu27 doresc sa aflu cum pot sa ami fac labilitarea, am fost arestat acum vreo 6 ani an urma si fapta sa consumat an targu jiu, din 2001-2003, cu art.208,209: (vezi toată discuția)
Reabilitarea unui cazier cu executarea pedepsei charitondani charitondani spuneti-mi va rog daca am avut un dosar penal cu suspendare in anul 1991 si altul cu executarea pedepsei si sentinta definitiva in anul 1996 pot sa beneficiez ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca ioanditu ioanditu In 1995 am fost condamnat la 2ani si 6 luni si dupa executarea a 1 an si 8 luni am fost eliberat conditionat.De atunci n-am mai suferit nici o condamnare. As ... (vezi toată discuția)