avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Inselaciune
Discuție deschisă în Executare silită

Inselaciune

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Acum 3-4 ani am lucrat la o firma, Y, a carui ad-tori m-au convis, sub anumite presiuni facute de acestia, sa i-au un imprumut pe numele meu de la banca.
In primul caz, ei s-au ocupat de completare acte, semnaturi, eu m-am dus doar sa ridic banii, iar la iesire m-au asteptat sa imi ia banii. Nu mi s-a parut nimic dubios, tinand cont de faptul ca nu eram singurul din firma care i-a ajutat in acest mod.
A doua oara cand m-au rugat, asta la un interval de cateva luni fata de primul imprumut, le-am spus ca ii voi ajuta daca ma ajuta si ei pe mine cu un imprumut. Au fost de acord si le-am facut inca un imprumut pentru ei si unul pentru mine, in decursul acestor evenimente, dupa ce s-au depus actele la banca si s-au luat banii, am aflat ca acestia mi-au falsificat cartea de munca, trecandu-mi un venit brut de 1500RON, prima oara cand am vazut aceasta suma pe cartea de munca, a fost cand un coleg mi-a spus ca pe cartea lui de munca e trecut cum ca in perioada 2004 ar fi lucrat la firma X, fiind singurul care a lucrat la firma X dintre toti angajati. Atunci a fost prima oara cand mi-am pus un semn de intrebare.
Dupa o perioada firma Y a intrat in faliment, ne mai putand plati ratele la bancii ( tinand cont ca in aceiasi situatie se afla aprox.35 pers, fosti angajati, rude, prieteni de-al lor). Cand ne-am dus sa ii cerem socoteala, mama ad-tratorei ne-a spus ca mai bine da 3000 de euro la un camatar sa ne ia gatul decat sa ne plateasca ratele la bancii, aducandu-ne deasemni injurii personale.
Neavand posibilitate de plata, bineinteles bancile au demarat executarii silite asupra mea. Pentru a putea opri pentru moment aceste executarii, impreuna cu altii am dat-o in judecata pentru inselaciune, fals si uz de fals.Ancheta inca nu a plecat de la IPJ, asteptam sa vedem ce se va intampla.
Am inteles ca pe sotia mea, desi a lucrat la aceasta firma si detine foarte multe informatii, nu o pot aduce ca martor.

Intrebare: Cum as putea dovedi vinovatia acestora? Cum credeti ca se va termina cazul ( ma intereseaza pareri atat pro, cat si contra)?

Multumesc
Intrebarea mea este
Ultima modificare: Duminică, 14 Noiembrie 2010
Anonim0204, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:25, 30 Octombrie 2010
gasiti alti martori cu care sa puteti proba situatia de fapt.
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu utilizati nume persoane fizice sau juridice
Beneficiati de facilitatea Editeaza care va permite redeschiderea mesajului,
completarea si modificarea acestuia
2-Pentru a putea proba situatia de fapt,se impune ca toate persoanele implicate si prejudiciate sa realizeze front comun , sa denunte actiunile celor doi si sa solicite organelor abilitate sa dispuna cercetari in urma carora cei vinovati sa raspunda in fata legii,pentru faptele lor
Deoarece precizati existenta unui dosar in cercetare la IPJ va revine obligatia sa asteptati concluziile cercetarilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant imprumut firma laura-el laura-el In anul 2013 am girat cu apartamentul proprietete personala un imprumut luat de o firma la care sunt asociati fiul meu mai mare si fostul sot(sa ii zicem sot ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca magda25 magda25 buna ziua,am si eu o problema;in anul 2011 am facut un imprumut la banca coop unirea din teleorman si am achitat ratele imprumutului in luna ianuarie , cand am ... (vezi toată discuția)
Plangere daria79 daria79 Buna ziua, Am o problema si as vrea sa ma ajutati daca se poate. In perioada 2008-2009 am lucrat la o firma, iar patronul mi-a facut imputernicire la banca ... (vezi toată discuția)