avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare/lichidare SRL cu asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare/lichidare SRL cu asociat unic

sunt administrator la o SRL cu asociat unic.....firma are o datorie la administrator de aprox 2500 lei(sunt din imprumuturi facute in contabilitate)....pe administrator nu il mai intereseaza banii respectivi...cum e mai bine: sa o vand,cesionez sau sa o dizolv si sa o lichidez?intervin lichidatorii din cauza datoriei sau administratorul poate face o declaratie sau ceva de genul asta ca nu il mai intereseaza banii?care solutie e mai putin costisitoare?ar fi o solutie sa nu mai depun bilantul si celelalte declaratii fiscale si sa o las sa se dizolve prin tribunal?am auzit o situatie: sa inchid activitatea temporar doar la finante(fara sa fac nimic la registrul comertului) si daca in decursul unui an nu o redeschid, firma se dizolva de la sine fara nici o cheltuiala din partea mea...asa este?sau cum? va rog sa ma ajutati. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:04, 7 Februarie 2008
In ce consta situatia financiara de lichidare?

E o situatie financiara ca oricare alta, evidentiaza activul si pasivul, nu emite concluzii. Un contabil stie cum se face:)

Andreea, in Bucuresti se radiaza societatile intr-o veselie.

Atunci inseamna ca eu am avut nenorocul sa dau exact peste cateva din cele cu sediu expirat, administratori expirati si care nu au depus situatiile financiare de 3 ani, si tot nu le-a radiat nimeni. Adica pardon, eu le-am dizolvat voluntar...
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare / lichidare srl asociat unic fara activitate xxgeoxx xxgeoxx Doresc ajutor juridic, in Bucuresti, pt vanzare / lichidare SRL, asociat unic, fara activitate, cod CAEN 521 ( comert cu amanuntul in magazine ... (vezi toată discuția)
Radiere societate allutza allutza Buna ziua, doresc sa radiez o societate deoarece de un an nu mai produce nimic <e pe pierdere>, nu stiu cum sa procedez corect stiu doar ca: deoarece ... (vezi toată discuția)
Dizolvare simplificata adrian.c adrian.c Buna Ziua, Am o firma de constructii impreuna cu alti 3 asociati. In unanimitate dorim sa inchidem acesta firma care in momentul de fata nu mai are ... (vezi toată discuția)