avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Munca in folosul comunitatii - cine poate solicita si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Munca in folosul comunitatii - cine poate solicita si pentru ce.

Daca o persoana fizica datoreaza fiscului o suma de bani pe care nu o poate plati ce reprezinta cheltuieli de judecata sau o amenda pentru ca nu a depus in termen o declaratie fiscala (in calitate de persoana fizica) ori alt tip de amenda contraventionala ce se urmareste si incaseaza de catre fisc si este din punct de vedere fiscal insolvabil fiscul urmand toate procedurile de executare silita ca ultima solutie se poate cere de catre fisc ca cel de la care nu se poate recupera creanta sa fie condamnat la munca in folosul comunitatii? Sau numai amenzile ce se incaseaza de catre primarie (bugetul local) pot avea un asemenea parcurs. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:23, 2 Noiembrie 2010
Niciuna, pentru ca nu e definita institutia "munca in folosul comunitatii", nu avem sanctiune prevazuta pentru neindeplinirea ei si legea e... schioapa. Si chioara.
Ei , este prevazuta ca sanctiune , cum sa nu . Dar e cel mai mare paradox pe care l-am intalnit pana acum . Ideea e in felul urmator :
-potrivit art. anterior citat amenad contraventionala neachitata in 30 de zile , se inlocuieste cu sanctiunea obligarii .... la munca in folosul comunitatii . Nicaieri nu se spune cum trebuie sa aiba loc obligarea asta. In fapt nici nu prea este posibil , deoarece , nu se poate transforma in pedeapsa cu inchisoarea. Prin urmare contravenientul care refuza sa presteze munca in folosul comunitatii , va avea surpriza sa constate ca i s-a transformat santiunea obligarii la munca in folosul com. din nou in amenda stabilita initial. Dar cum amenda se transforma in munca doar cand contravenientul nu este solvabil , inseamna ca si atunci cand munca se transforma din nou in amenda , tot insolvabil este , deci nu se poate executa.
Cu alte cuvinte o masura complet inutila.
Parca-ar fi un banc cu proşti
In practica dvs apreciati ca este unica anomalie ?
N-am spus asta , am putea discuta despre multe alte anomalii , insa aceasta avea legatura cu intrebarea userului , din acest motiv am semnalat-o .

Daca insa aveti in minte vreo alta "anomalie" interesanta , v-as ruga sa o impartasiti si cu noi. :)

Apreciez referirile legislative ale dumneavoastra dar intrebarea este de alta natura:
- Doar amenzile care se incaseaza de catre primarie (ex: amenzi de circulatie) sunt supuse transormarii in munca in folosul comunitatii in cazul in care debitorul este insolvabil SAU si cele care se incaseaza de catre fisc la bugetul de stat (ex: amenda pentru nedepunerea formulatului 205 de catre o persoana fizica)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in folosul comunitatii MihaDrag MihaDrag amenzile date pe mijloace de transport care nu au fost incasate si nici nu pot fi incasate pot fi returnate agentilor constatatori pentru solutionarea lor in ... (vezi toată discuția)
Prescriptie! goldfish goldfish va rog din suflet sa ma ajutati cu 2 raspunsuri pt. intrebarile mele: 1.in ce termen se prescrie executarea sanctiunii amenzii ... (vezi toată discuția)
Transformare amenzi in munca in folosul societatii vasilica53 vasilica53 Care este modalittea si documentatia necesara pentru punerea in aplicare ? (vezi toată discuția)