avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina la mine ? eu am introdus actiunea de div
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
ContSters175146, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:38, 15 Noiembrie 2010
Puteti face si o plangere penala catre organele de politie pentru infractiunea de abandon de familie, in baza art. 305 lit. (a) Cod penal.
Ce varsta au copii?
Daca au peste 10 ani, vor fi audiati de judecator si se va tine cont si de optiunea lor de a ramane cu dvs.
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Sansele dvs sunt destul de mari,dar depind de probatoriile administrate in actiunea de divort si pe capatul de cerere privind incredintarea minorilor.
Aceste probatorii sunt:acte,interogatoriu(pe incredintare si pensie),martori si ancheta sociala ,care se va pronunta asupra conditiilor de crestere si educare pe care le ofera cei doi parinti ,copiilor,atat din punct de vedere social,moral si material.
Daca unul dintre copii a implinit varsta de 10 ani va fi audiat de instanta ,in Camera de consiliu pentru a-si manifesta optiunea cu privire la incredintare.
martori am , ancheta sociala favorabila ,copii amindoi baieti ,educatie buna atit timp cit masa este plecata a luat premiul 1 ,
Prin probele pe care le administrati este necesar sa probati ca este in interesul minorilor ca acestia sa va fie incredintati spre crestere si educare, ca aveti conditii optime de crestere si educare pe care le puteti oferi acestora, superioare celor oferite de mama, ca intre dvs. si copii s-a stabilit o relatie stransa de afectiune, ca mama a fost si este dezinteresata de cresterea si educare minorilor.
La aprecierea interesului minorilor, instanta va analiza un intreg complex de imprejurari privind :
-varsta acestora,
-starea sanatatii acestora,
-atasamentul minorilor fata de unul sau altul dintre parinti,
-posibilitatile de dezvoltare fizica, morala, intelectuala pe care copii le pot gasi la unul din parinti,
-comportarea parintilor fata de copii inainte separarea in fapt dar si dupa separarea in fapt a acestora,
-posibilitatile materiale ale parintilor,
-situatia locativa a acestora.
Probe:inscrisuri, ancheta sociala, interogatoriul mamei pe capatul de cerere privind incredintarea minorilor, ancheta sociala.
Angajati avocat.
atita timp cit ea a plecat de bunavoie , lasind 2 copii minori nu pot sa cred ca instanta ar putea sai dea sotiei mele ,martori am , ancheta sociala favorabila , venit bun,baiatul cel m,are care are 10 ani nu vre sa mearga cu ea , cel mic are 5 ani , probl este ca nu doresc sai despart si doresc sai stiu in siguranta .si totusi te poti astepta la orice .

Alte discuții în legătură

Cum sa fac sa castig divortul NEREIA NEREIA buna numele meu este florentina am 33 de ani sotul meu a gabat divortul de mine pentu ca am plecat de acasa acum un an de zile pentu ca ma batea si nu ne ... (vezi toată discuția)
Divort jolie1 jolie1 va rog sa ma ajutati!!!as vrea sa divortez de sotul meu dar mi e frica sa nu imi pierd copilul deoarece el ma ameninta ca daca intentez divort imi va lua ... (vezi toată discuția)
Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)