acum 4 luni am intentat divort fiind nevoita sa parasesc domiciliul fara copil fiindca sotul nu mi la dat ,iar politia nu s-a bagat.locuiesc in chirie acum intr-o garsoniera cf 3 .unul din martorii sotului este cumnatul lui dar este fost puscarias.din urma casatoriei a rezultat un minor in varsta de 4 ani o fetita bolnava de asm bronsic, crize de afect spuneti-mi va rog ce sanse am.casa unde locuieste el e pe numele amandurora vanzare-cumparare dar e facuta cadou de parintii lui iar el spune ca aduce martori si nu am nici un benefeciu.imi vreau copilul am sanse?
trebuie sa stim exact ce s-a cerut atat in actiunea principala cat si in cea reconventionala pentru a va putea da un raspuns. asa, fara sa stim asta va pot zice doar ca s-a desfacut casatoria si s-au admis toate pretentiile reclamantului si (paradoxal in opinia mea) s-a admis si actiunea reconventionala, adica cea facuta de parat.
Scrieti-ne exact ce a cerut fiecare parte si va lamurim.
Admite actiunea civila=admite actiunea reclamantei asa cum a fost formulata, mai exact au fost admise toate capetele actiunii dvs.
Admite in parte cererea reconventionala = a fost admisa in parte cererea reconventionala formulata de parat, mai exact numai un capat sau doua au fost admise, depinde ce anume s-a solicitat si ce anume s-a respins.
Ex. daca paratul a solicitat incredintarea minorului si stabilirea unei pensii in favoarea acestuia, iar in subsidiar a solicitat stabilirea unui program de vizita al minorului si au fost respinse primele doua capete de cerere si numai ultimul a fost admis, avem o admitere in parte a cererii reconventionale.