avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motive de ingrijorare incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motive de ingrijorare incredintare minor

acum 4 luni am intentat divort fiind nevoita sa parasesc domiciliul fara copil fiindca sotul nu mi la dat ,iar politia nu s-a bagat.locuiesc in chirie acum intr-o garsoniera cf 3 .unul din martorii sotului este cumnatul lui dar este fost puscarias.din urma casatoriei a rezultat un minor in varsta de 4 ani o fetita bolnava de asm bronsic, crize de afect spuneti-mi va rog ce sanse am.casa unde locuieste el e pe numele amandurora vanzare-cumparare dar e facuta cadou de parintii lui iar el spune ca aduce martori si nu am nici un benefeciu.imi vreau copilul am sanse?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:06, 6 Decembrie 2010
trebuie sa stim exact ce s-a cerut atat in actiunea principala cat si in cea reconventionala pentru a va putea da un raspuns. asa, fara sa stim asta va pot zice doar ca s-a desfacut casatoria si s-au admis toate pretentiile reclamantului si (paradoxal in opinia mea) s-a admis si actiunea reconventionala, adica cea facuta de parat.
Scrieti-ne exact ce a cerut fiecare parte si va lamurim.
Admite actiunea civila=admite actiunea reclamantei asa cum a fost formulata, mai exact au fost admise toate capetele actiunii dvs.
Admite in parte cererea reconventionala = a fost admisa in parte cererea reconventionala formulata de parat, mai exact numai un capat sau doua au fost admise, depinde ce anume s-a solicitat si ce anume s-a respins.
Ex. daca paratul a solicitat incredintarea minorului si stabilirea unei pensii in favoarea acestuia, iar in subsidiar a solicitat stabilirea unui program de vizita al minorului si au fost respinse primele doua capete de cerere si numai ultimul a fost admis, avem o admitere in parte a cererii reconventionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu peripeti Rodica Ciobanu Rodica Ciobanu O persoana (sotia) afla ca pe rolul judecatoriei X a fost deschis o actiune de divort, prin care sotul solicita desfacerea casatoriei din vina exclusiva a ... (vezi toată discuția)
Explicatii juridice laur2013 laur2013 Solutie: Admite în parte cererea principală formulată. Admite în parte cererea reconventionala formulată . Cu apel în termen de 30 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Martor in procesul civil-grad de rudenie ContSters115731 ContSters115731 Sunt in proces in calitate de parata,iar reclamanta a solicitat audierea ca martor a cumnatei ei,respectiv sotia fratelui...este admisibila ca martor? (vezi toată discuția)