Bunica mea in varsta de 89 de ani are o garsoniera pe care vrea sa mi-o treaca pe numele meu . Avand in vedere ca nu am bani acum pentru acte de donatie sau vanzare - cumparare , va rog sa-mi spuneti ce imi trebuie pentru intocmirea unui testament in care sa fiu declarat mostenitorul casei ? Tin sa mentionez ca singurul copil al bunicii mele este mama mea , pe care din motive medicale as vrea sa o scutesc , dupa moartea bunicii mele de drumuri cu acte si notariate pt mostenire . Am nevoie si de o expertiza psihiatrica pentru bunica mea , avand in vedere varsta inaintata si faptul ca are pierderi de memorie ? Va multumesc
Am un obicei prost, nu prea explic in amanunt la ceea ce m-am gandit.
Deci, daca face testament sau donatie, in urma decesului bunicii tot se va face o succesiune la notar daca vrea sa fie totul in regula. Si va veni si mama sau cum ai zis tu poate veni notarul la ea.
De acord cu tine in rest.
Eu am mai multe obiceiuri proaste. Cel mai bun e... ca stiu sa ma fac neplacuta! :P
Da, macar o declaratie sa dea la notar dupa moarte... de renuntare, de recunoastere ca nu a acceptat mostenirea...
Va multumesc pentru sfaturi ... si sa va spun de ce e complicata treaba ... mama are Alzheimer si inchipuiti-va ca ea nici nu stie cum o cheama ... probabil , cu un certifcat medical care sa dovedeasca boala o pot scuti de chestia cu actele ... frati nu mai am , deci sunt unicul mostenitor dupa bunica mea
Pai puneti un curator pentru mama. Puteti fi chiar dv., ea mosteneste (dv., ca si curator, semnati in numele ei) si gata! Mama nu vine la notar etc.
Faceti pentru curator o actiune in instanta de punere sub interdictie. Expertiza medicala si e gata in 2-3 luni.
Ce-ati patit mai?
Omul zice ca are o bunica si o mama unic succesibil al bunicii.
OK! Bunica face testament catre nepot. Si cand bunica trece in lumea dreptilor mama renunta la succesiune (deci si la rezerva). Ramane in picioare testamentul. Cine sa-l puna in discutie? Mama? Si chiar daca-l pune. Ce se intampla? Avem rezerva mamei + cota nepotului, adica indiviziune.
Eu am avut client cu Altzheimer, nu e o boala care afecteaza discernamantul, cele mai multe aspecte din trecutul indepartat referitoare la cauza mi le-a dat acest om care nu putea in schimb sa-si aminteasca ce-a mancat dimineata.
Testament!!!
franz85
situatia este urmatoarea: tatal meu a dobandit prin testament semnat de proprietar dar redactat de catre si in prezenta unui notar, un apartament. Sotia ... (vezi toată discuția)
Succesiune
calcan mihaela
eu si sotul meu avem un apartament , bun comun.
nu avem copii.
ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)