avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale SRL

In cazul in care cei doi asociati dintr-un SRL cesioneaza toate partile sociale catre doua persoane ( noii asociati ai SRL-ului), ce acte sunt necesare pentru realizarea cesiunii?
Ce documente trebuie sa contina dosarul pentru ORC?
Mai trebuie ceva pe langa Hotararea AGA, Contractul de cesiune, Statut Actualizat?
Sarcina depunerii documentelor in vederea operarii modificarilor la Registrul Comertului revine in sarcina cedentului sau a cesionarului?
In cat timp de la semnarea actelor de cesiune trebuie depus dosarul la ORC? Daca s-a depasit acest termen, care sunt consecintele?
Multumes anticipat!
Aceasta operatiune presupune 2 etape:publicarea in M.Oficial a cesiunii si a doua inregistrarea cesionarii in conditiile in care nu au existau opuneri.
Trebuie sa depuneti: contract de cesiune parti sociale atestat de un avocat sau autentificat la notar, act aditional/hotarare AGA, contor de cuvinte, statut actualizat, declaratii asociati/administrator/i ca indeplinesc conditiile cerute de lege, copii C.I.noi asociati/administrator(i), formular ORc de inregistrare. Daca se schimba si sediul societatii: verificare unicitate sediu, dovada proprietatii sediului, certificat Adm.Fin. pt.sediu.
Sarcina depunerii documentelor este a celui care are interes sa faca aceasta modificare. Dupa redactarea c0ntractului de cesiune trebuie sa fie inregistrat la ONRC in 30 de zile pentru a avea valabilitate.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. :)
Avand in vedere ca raspunsul dat de avocat Cristina contine inadvertente fac urmatoarele precizari in conformitate cu prevederile legii 31/1990:
Trebuie sa depuneti: contract de cesiune parti sociale atestat de un avocat sau autentificat la notar,

Atestarea sau autentificarea nu este obligatorie Contractul poate fi si sub semnatura privata
Sarcina depunerii documentelor este a celui care are interes sa faca aceasta modificare.

Obligativitatea este a asociatilor deci a cedentilor
Dupa redactarea c0ntractului de cesiune trebuie sa fie inregistrat la ONRC in 30 de zile pentru a avea valabilitate.

termenul este de 15 zile !!
Fie practica este diferita in orase, fie domnul lichidator este in eroare. Fac saptamanal acest lucru si nu ti se primeste alt fel de contract de cesiune decat redactat si autentificat sau atestat. In ce priveste termenul de 30 de zile la fel imi sustin afirmatia initiala.

deci e vb de practica pana la urma..
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
Cabinet Avocat Serghie Daniela Cristina, Avocat
cristina.serghie a scris:

Fie practica este diferita in orase, fie domnul lichidator este in eroare. Fac saptamanal acest lucru si nu ti se primeste alt fel de contract de cesiune decat redactat si autentificat sau atestat. In ce priveste termenul de 30 de zile la fel imi sustin afirmatia initiala.

deci e vb de practica pana la urma..
www.avocatnet.ro/content/art...


Legea 31/1990 republicata cu modificarile ulterioare este valabila in toata romania si nu doar in unele locuri !!
Va citez spre luare la cunostinta urmatoarele articole:
"Art. 204
(2) Forma autentica a actului modificator adoptat de asociati este obligatorie atunci cand are ca obiect:
a) majorarea capitalului social prin subscrierea ca aport in natura a unui teren;
b) modificarea formei juridice a societatii intr-o societate in nume colectiv sau in comandita simpla;
c) majorarea capitalului social prin subscriptie publica.

(4) Dupa fiecare modificare a actului constitutiv, administratorii, respectiv directoratul, vor depune la registrul comertului actul modificator si textul complet al actului constitutiv, actualizat cu toate modificarile, care vor fi inregistrate in temeiul hotararii judecatorului-delegat, cu exceptia situatiilor stipulate la art. 223 alin. (3) si la art. 226 alin. (2), atunci cand inregistrarea va fi efectuata pe baza hotararii irevocabile de excludere sau de retragere.
art 131
(4) Pentru a fi opozabile tertilor, hotararile adunarii generale vor fi depuse in termen de 15 zile la oficiul registrului comertului, spre a fi mentionate in registru si publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a."





Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale Cristina Vasile Cristina Vasile La un srl, cei doi asociati din care unul este si administrator vor sa cesioneze partile sociale unei terte persoane care sa fie asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale si completare obiect de activitate ContSters40598 ContSters40598 1. Am doi asociati cu cate o parte sociala fiecare (din cele 20 parti sociale), in valoare de 15 lei fiecare si de comun acord ei doi vor sa se retraga (nu mai ... (vezi toată discuția)