avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AS DORI O LAMURIRE DESPRE O MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AS DORI O LAMURIRE DESPRE O MOSTENIRE

Parintii mei au avut un apartament.Tatal meu a decedat.Dupa decesul tatalui s a facut succesiunea(Eu mai am o sora),iar atunci sora mea a renuntat la partea care i se cuvenea dupa tata in favoarea mea.Astfel apartamentul a ramas pe numele meu si al mamei mele.Avand in vedere ca eu locuiesc in acel apartament ,de atunci ,impreuna cu mama mea si suport cheltuielile necesare + am grija si de mama,am incheiat un contract de intretinere intre mine si mama mea ,in care se spune ca in schimbul intretinerii,mi e imi va ramane acest apartament.Timpul a trecut ,eu m am casatorit si in prezent locuiesc impreuna cu sotia si mama mea in acest apartament.Intrebarea mea este ,daca la un moment dat va aparea un divort intre mine si sotia mea,eu trebuie sa ii dau si ei parte din acest apartament sau nu?Dar daca divortul s ar produce dupa un eventual deces al mamei?Sau daca eu dupa decesul mamei vand apartamentul ,si cumpar altul,pe numele meu ,din acesta ar trebui sa dau parte dupa un eventual divort?Va rog sa ma lamuriti in legatura cu aceste aspecte.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 19:27, 1 Noiembrie 2010
In cazul unui divort , doar bunurile comune fac obiectul partajului , cele dobandite in timpul casatoriei. Deci , in situatia data apartamentul nu se importe in ipoteza divortului , va ramane dvs. NU are importanta cand intervine divortul , intrucat sotia dvs. nu o mosteneste pe mama dvs .
Daca vindeti in schimb ap. si cumparati altul , se schimba lucrurile. La notar va trebui sa declarati daca sunteti casatorit , atunci se va trece si sotia in contract , si-l veti avea in cote-parti egale , care in caz de divort , se imparte in mod egal.
la apartamentul in care locuiti sotia dvs nu ar avea niciun drept in cazul unui divort.
Emilian2000 a scris:

Parintii mei au avut un apartament.Tatal meu a decedat.Dupa decesul tatalui s a facut succesiunea(Eu mai am o sora),iar atunci sora mea a renuntat la partea care i se cuvenea dupa tata in favoarea mea.Astfel apartamentul a ramas pe numele meu si al mamei mele.Avand in vedere ca eu locuiesc in acel apartament ,de atunci ,impreuna cu mama mea si suport cheltuielile necesare + am grija si de mama,am incheiat un contract de intretinere intre mine si mama mea ,in care se spune ca in schimbul intretinerii,mi e imi va ramane acest apartament.Timpul a trecut ,eu m am casatorit si in prezent locuiesc impreuna cu sotia si mama mea in acest apartament.Intrebarea mea este ,daca la un moment dat va aparea un divort intre mine si sotia mea,eu trebuie sa ii dau si ei parte din acest apartament sau nu?Dar daca divortul s ar produce dupa un eventual deces al mamei?


Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act vanzare-cumparare dupa castorie? khrik_1977 khrik_1977 Buna ziua. intai sa va expun situatia pe scurt. eu impreuna cu mama mea si sora mea detinem diverse procente dintr-un apartament. in urma decesului mamei ... (vezi toată discuția)
Partaj cosmin311 cosmin311 Mama a divortat de tata acum 15 ani din cauza lui dar mai locuiesc impreuna si cand au divortat tata nu a mai cerut partajul.Din cauza situatiei financiare ... (vezi toată discuția)