avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

va rog cu respect sa ma lamuriti in urmatoarea problema: eram in somaj in momentul in care am gasit de lucru la o societate cu contract pe perioada determinata. de 6 luni ..timpul a trecut perioada sa terminat, si contractul nu a mai fost prelungit, cartea de munca raminind in continuare la soc, respectiva. Intrebare:: daca pot beneficia in continuare de somaj si cum trebuie sa procedez in aceasta situatie. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:55, 5 Noiembrie 2010
1. Daca in timp ce erati in somaj ati incheiat un CIM pe perioada determinata, sub 12 luni, atunci se suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea CIM.
2. Mergeti la AFOFM cu decizia de incetare a CIM si cu carnetul de munca si veti relua indemnizatia de somaj, in continuare, pana la expirarea perioadei initiale desomaj.
3. Carnetul de munca il luati de la angajator sau de la ITM, vedeti unde sunt tinute.
dar daca contractul de munca a incetat in baza art. 55 lit b? se mai poate relua somajul?
1. Un CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept, la data expirarii sale, conform art.56j din Codul muncii.
2. Daca incetati acest CIM din motive imputabile dvs., inainte de expirarea sa, atunci nu veti mai beneficia de indemnizatia de somaj.
3. Incetarea CIM cu art.55b din Codul muncii va este imputabila dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj -rectific busubianca busubianca Am postat mai devreme pe forum o intrebare privind dreptul la indemnizatia de somaj.Azi mi-ai modificat art.de incheiere a cim, din Art.55b, a facut art ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? socata socata sunt angajata pe perioada determinata pana in mai 2011.as beneficia de somaj daca persoana in locul careia sunt s-ar intoarce la munca? dar ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? veronica38 veronica38 am fost angajata cu contract pe perioada nedeterminata pana la data de 03 03 20 11 cand am decis sa-mi depun lichidarea la zi ,mi sa desfacut contractu cu art ... (vezi toată discuția)