avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate transfera un detinut din Spania in Romania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate transfera un detinut din Spania in Romania

Buna seara,in urma cu o luna si jumatate ,sotul meu a plecat in Spania ,chemat de o cunostinta ,sa fie sofer pe un microbuz ce urma sa transporte muncitori la cules portocale, toata treaba a fost o mare teapa .Odata ajuns acolo ,insotit de aceea cunostint facea curse in Granada ,cu o pauza de o zi ,si apoi curse in Maroc . Nu stiu insa daca sotul meu stia ce transporta ,nenorocirea a venit imediat ,a fost prins si acum se afla retinut in Spania ,unde urmeaza a fi judecat .cunostinta noastra este de fapt o femeie careia i-am botezat copilul ,ea fiind in Spania impreuna cu un barbat care l-a insotit pe sotul meu in aceea zi .Timp de o saptamana si trei zile eu nu am stiut daca sotul meu mai este in viata .Dupa multe mesaje trimise catre aceea femeie ,intreband-o unde este sotul meu implorand-o sa-mi spuna adevarul ,a spus ;nasu este retinut de politie ,dar stai linistita nasa ca este in viata ,i-am vazut dosarul ca am pus avocat si dosarul lui nasu este curat ,intr-o zi doua scapa ,ca Ionica a luat vina asupra lui ,dar nu a fost asa,ea a mers la avocat si ,si-a scapat concubinul ,iar sotul meu urmeaza sa fie judecat si condamnat ,am uitat un amanunt . Contactata telefonic de sotul meu care insista sa merg si eu in Spania ,ca a zis fina ,impreuna cu nasa veti castiga bani frumosi ,o luna doua este suficient ,ii spuneam sotului ca nu vin sa las copii singuri ,iar el insista ,repetand ca asa a zis fina .Chemarea lui m-a uimit deoarece discutasem ca niciodata copii nu vor ramane singuri . Acum poate gresesc cu concluzia ca ar fi fost fortat sa insiste sa merg si eu acolo. Acum cine poate sa ma ajute cu un raspuns ,ce trebuie sa fac ca sa-l aduc pe sot sa ispaseasca pedeapsa in Romania ,deoarece situatia financiara nu-mi va permita sa ajung in Spania :-/
se va lua in considerare faptul ca este la prima intrare in Spania ,timpul petrecut acolo este de o luna ,ca a fost pacalit ca va fi sofer transport persoane ,si odata ajuns a fost pus sa transporte droguri ,putem face dovada ca biletul de avion a fost cumparat din Spania de aceea cunostinta ,putem pune pozele la dispozitie pozele celor doua persoane care il luasera in grija pe sotul meu ,putem face dovada ,deoarece aceea cunostinta care l-a chemat este cautata in tara de politia economica ? Ne va ajuta cu ceva ? I-si vor da seama ca sotul meu a fost folosit drept caraus ?
Sotul dvs este in prezent cercetat si va fi judecat in Spania! Aceste aspecte ar fi bine sa le discutati cu un avocat spaniol. Exista circumstante atenuante, dar acestea il pot ajuta la obtinerea unei pedepse reduse...sau de ce nu o suspendare!
Cat despre transferare, asa cum v-au spus si colegii, se poate. Vedeti si Legea 302/2004, Titlul VI, dar mai intai trebuie sa existe o condamnare acolo pentru a opera transferarea!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Cred ca puteti apela la Avocatul Poporului ([ link extern ] .
Aceasta institutie are urmatoarele domenii de activitate:
* drepturile omului, egalitate de sanse intre barbati si femei, culte religioase si minoritati nationale;
* drepturile copilului, ale familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap;
* armata, justitie, politie, penitenciare;
* proprietate, munca, protectie sociala, impozite si taxe.
In vederea realizarii atributiilor ce ii revin potrivit legii, Avocatul Poporului organizeaza birouri teritoriale care isi desfasoara activitatea pe raza teritoriala de competenta a curtilor de apel. In prezent functioneaza douasprezece birouri teritoriale: Alba Iulia, Bacau, Oradea, Suceava, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Targu Mures si Pitesti.

Nu stiu daca e bine sa asteptati hotararea autoritatilor spaniole. Ar fi indicat sa-i fie asigurata apararea corespunzatoare inca de la inceputul cercetarilor.
deci nu stii sigur daca este arestat suna la ambasada si intereseaza-te daca este arestat ...1 ......si incearca si la politie in orasul unde locuiesti ca ei sunt instiintati de persoanele din afara ce persoane sunt arestate vei stii sigur si cere adresa de la penitenciar la ambasada ca sa poti sa iti scrii cu el aveti grija ce scrieti scrisorile sunt trecute printr-o masina si inchise cum sunt iti copiaza tot continutul sa nu ii faci rau lui .....si chiar el sa recunoasca ....daca il condamna il poti aduce repatrierea asea se numeste dar nu il repatriaza imediat
el tot ce trebuie sa faca sa de-a in gat cum s-ar zice sa le de -a probe lor ...sa spuna cine le-a dat drogurile .......de unde a plecat cine le-a vandut ca stiia si el ce face iti dai seama dar bani sunt de vina dai naibi de banii ca iti ia mintile la un transport se ia cat munceste la noi oamenii 10 ani aasta a fost dar ce poti face nimik trebuie sa il astepti ca va venii ce a luat politia vine inapoii mai rau ce ia popa fratele meu cat de curand va fii condamnat pentru inselaciune cu incadrare 10-20 minimul este 10 crezi ca putem face ceva

Alte discuții în legătură

Redeschidere dosar Buna seara sotul meu este arestat in Spania ,a primit o pedeapsa de patru ani . Cum se cere repatrierea ? Si in momentul cand va fi in Romania ,vom avea ... (vezi toată discuția)
Mailu-rile ,si mesajele telefonice pot fi probe la proces ? Sotul meu este condamnat in Spania ,pentru trafic de droguri .Sentinta este definitiva .Am depus plangere penala in Romania impotriva a doua persoane ce se ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare dodorel62 dodorel62 Doresc sa stiu , daca o persoana din Romania este condamnata in Spania definitiv la 4 ani cu executare pentru bataie si are timp de 4 ani interdictie pe ... (vezi toată discuția)