avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centralele de apartament instalate ilegal (?!)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centralele de apartament instalate ilegal (?!)

Daca in apartamentele din condominiu s- au instalat centrale termice proprii, doar pe baza semnaturilor vecinilor de pe orizontala si verticala si doar cu semnatura presedintelui asociatiei de proprietari, fara ca aceasta cerere de debransare sa fie supusa votului Adunarii Generale, inseamna ca functioneaza ilegal?!
Bineinteles ca s-au intocmit referate tehnice si documentatia aferenta de catre firmele autorizate care au procedat ulterior la instalarea centralei de apartament...

Dar, ma framanta acest gand, de instalare ilegala, atata timp cat nu au fost indeplinite conditiile cumulative prevazute de Legea 325/2006,art.30 alin 1 si alin.2(nu au fost indeplinite conditiile prev la alin 1 lit.a si alin 2 lit.b)...

Adica, semnatura( acordul/avizul Presedintelui Asociatiei de Proprietari tine loc de hotararea Adunarii Generale???, ca asta nu inteleg, neavand practica in acest domeniu...
Cel mai recent răspuns: bignicu76 , utilizator 07:54, 4 Septembrie 2012
pe mine ma intereseaza daca din punct de vedere legal este sau nu un abuz din partea vecinilor care-si monteaza centrala fara acordul meu scris
Nu se pune problema de legal sau nu. Dv. ati platit pentru aceasta coloana de gaze, deci sunteti proprietar, asa incat sunteti indreptatit sa cereti o reimpartire a costurilor.
In acte, legal, primul proprietar care a executat aceasta lucrare a platit aceasta coloana este proprietarul coloanei. Ulterior toti care s-au intepat in ea au platit, deci sunt si ei proprietari ai acestei coloane.

E de rezolvat intre dv., proprietarii coloanei.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
elga50, moderator
eu si ceilalti proprietari de coloana nu avem probleme intre noi
dar sunt vecini care s-au bransat la colooana de gaz fara acordul nostru,aici este problema,daca pe acestia si pe administrator si firmele cu care lucreaza ei le pot chema in instanta.vecinii respectivi au beneficiat doar de acordul administratorului
si administratorul si ei i-si monteaza acum centrale si eu unul creed ca este vorba despre un complot al lor in ceea ce ne priveste.din cate stiu eu nu se poate racorda nimeni la coloana de gaz fara acordul celor care au platit-o,nici firmele nu incep montajul pana nu au situatia clara cu acordul vecinilor care au deja centrale.Cel putin asa era in 2010 cand am montat eu centrala,atunci trebuia sa faci dovada pe baza de semnaturi ca ai acordul vecinilor care au deja centrale sau daca nu erau la domiciuliu si erau plecati din tara atunci trebuia facuta declaratie notariala pe proprie raspunderre ca o sa-i achiti partea ce i se cuvine in momentul in care se intoarce acasa si aceasta procura trebuia sa fie semnata de administrator care prin semnatura lui confirma faptul ca respectivul era plecat din tara o perioada mai indelungata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare fara acord vecin rau intentionat adelai adelai Buna ziua ,va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am cu 2 vecini rauvoitori! Pe scurt va expun situatia cum a decurs: Anul trecut am inaintat cererea ... (vezi toată discuția)
Refuz accept coloana gaz individual delisia delisia Buna ziua. As dorii sa stiu din punct de vedere juridic ce as putea face pentru a imi monta contor individual de gaz in cazul in care vecinii nu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Probleme la instalarea unei centrale termice de apartament dahole dahole Buna seara, va rog sa imi spuneti daca la instalarea unei centrale termice de apartament este nevoie de acordul vecinilor directi. am depus o cerere de ... (vezi toată discuția)