1. Daca nu mi-am luat toate zilele de concediu care mi se cuvin pentru acest an, iar angajatorul nu imi permite sa le iau pana la 31 decembrie, ar trebui sa primesc bani in locul acelor zile? Anul trecut mi s-a intamplat la fel si nu am primit nimic.
2. Zilele de 25 decembrie si 1 ianuarie sunt sambata, iar eu lucrez sambetele. Stiu ca sunt zile libere prin lege, dar angajatorul spune ca ni le da libere, dar ne opreste din salariu. Este corect asa?
3. Primesc bonuri de masa care mi se scad din salariul din contractul de munca, desi in contract nu scrie asa. E in regula?
Daca sunt concediata, din ce mai traiesc? Angajatorul stie foarte bine ca nu are nimeni curajul sa ii faca plangere. La primul comentariu in acest sens ni se desface contractul de munca. Au mai fost concediati simultan si instantaneu, fara niciun avertisment, mai multi colegi care au indraznit sa intrebe despre drepturile lor. Toata lumea tace de atunci si suporta.
Ar trebui sa se gandeasca legiuitorii macar sa protejeze numele celor care au curaj sa anunte astfel de nedreptati.
Eu doresc sa fie controlat angajatorul si avertizat sa nu ne mai incalce drepturile. Sa se respecte legea. Atat.
Inspectorii de munca sunt obligaţi sa păstreze confidenţialitatea oricărei reclamaţii care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi sa nu dezvaluie conducatorului persoanei juridice şi persoanei fizice
sau reprezentantului acestora faptul ca inspecţia a fost efectuată ca urmare a unei reclamaţii.
Prin urmare, depuneti sesizare la ITM in nume propriu si nu sa o faca altcineva in locul dvs....