avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare ii si administrator sc
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare ii si administrator sc

pot infiinta o ii in nume propriu daca mai sunt si administrator la o sc ??
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 12:22, 3 Noiembrie 2010
Da
Puteti infiinta fara probleme. SRL-ul este reglementat de Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, are personalitate juridica, pe cand II este o entitate fara personalitate juridica reglementata de OUG 44/2008.
pot infiinta o ii in nume propriu daca mai sunt si administrator la o sc ??


Desigur, nu au nicio legatura una cu alta, II-urile cu SRL-urile.

Alberto Kurtyan
O persoana care este asociat unic si administrator la un SRL poate sa-si infiinteze o intreprindere individuala in domeniul consultantei de sisteme de management ISO, el fiind consultant in acest domeniu? Aceasta II trebuie sa aiba denumirea lui? Poate fi platitor de TVA? Poate angaja cu contract de munca contabila?

Multumesc!
Raspunsul este in ordine: da, da, da, da. SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea firmei din ii in srl morar dorina morar dorina buna, va rog frumos sa imi explicati ce trebuie sa fac pentru a trece o firma de la intreprindere individuala la statutul de SRL. iar pentru a fi platitor de ... (vezi toată discuția)
Schimbare srl rus andreea rus andreea am o societate comerciala, in acest caz pot sa trec pe intreprindere individuala? (vezi toată discuția)
Infiintare societate, pfa, intreprindere individuala gabi_romanul gabi_romanul Care sunt pasii infiintarii unei persoane juridice ? Persoana fizica autorizata ; intreprindere individuala societate comerciala (vezi toată discuția)