Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit imobiliare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit imobiliare

Buna seara,
Ma intereseaza daca in cazul vanzarii unui apartament se percepe vreun impozit pe suma incasata. Exista vreo diferenta daca cel care cumpara are banii cash sau plateste prin programul "prima casa"?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:14, 3 Noiembrie 2010
nu, veniturile din vanzarea bunurilor din patrimoniul personal nu sunt impozabile
Se va achita impozit pe tranzactie .
Nu inteleg la ce va referiti cu cea de a doua intrebare .Daca e diferenta la impozit sau la ce ?
Care este impozitul pentru tranzactie ? Cum se calculeaza ? Daca de exemplu , imobilul costa 40000 euro , care este suma care se retine prin impozitare ?
Multumesc frumos
ART. 771

Definirea venitului din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal

(1) La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează astfel:

a) pentru construcţiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum şi pentru terenurile de orice fel fără construcţii, dobândite într-un termen de până la 3 ani inclusiv:

- 3% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;

- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv;

b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobândite la o dată mai mare de 3 ani:

- 2% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;

- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv.

(2) Impozitul prevăzut la alin. (1) nu se datorează în următoarele cazuri:

a) la dobândirea dreptului de proprietate asupra terenurilor şi construcţiilor de orice fel, prin reconstituirea dreptului de proprietate în temeiul legilor speciale;

b) la dobândirea dreptului de proprietate cu titlul de donaţie între rude şi afini până la gradul al III-lea inclusiv, precum şi între soţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit Adriana Irimia Adriana Irimia la transferarea dr de proprietate se plateste un impozit pe venit de 2 sau 3 %. Daca eu vand un imobil cu suma de 10.000E, iar in grila de la notar este min ... (vezi toată discuția)
Plata impozit tranzactie imobiliara Amy2013 Amy2013 Buna ziua. Detin o garsoniera din 2006, decembrie, pe care doresc sa o vand. Platesc impozit pe tranzactie? Va multumesc (vezi toată discuția)
Taxe si impozite aferente vanzarii unui teren intravilan nicoll_av@yahoo.com nicoll_av@yahoo.com Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu cateva informatii. Avem un teren langa Bucuresti, intravilan, achizitionat in ian. 2008, pe care am dori sa-l vindem. ... (vezi toată discuția)