avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refugiat din Basarabia / Legea nr. 290/2003
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refugiat din Basarabia / Legea nr. 290/2003

Tatal meu este refugiat din Basarabia. Pentru despagubirile acordate de statul roman acestor refugiati, tatal meu trebuie sa depuna la dosar si o dovada ca este refugiat. Autoritatile statului raspund constant ca tatal meu nu figureaza ca refugiat in scriptele lor. Detinem ceva inscrisuri, mai exista martori in viata care sa poata sustine calitatea de refugiat al tatalui meu. Ar fi o solutie sa initiem un proces in instanta pt. ca tatal meu, in baza probelor pe care le are, sa obtina calitatea de refugiat? Cum se numeste o astfel de actiune? Cu cat se timbreaza? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Niunin Tiberiu , Consilier juridic 16:55, 9 Februarie 2008
Aveti de urmat acesti pasi:
1. depuneti o cerere de acordare a statutului de refugiat la Oficiul Român pentru Imigrări la care anexati copii de pe actele detinute.
2. In termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii, Oficiul Roman pentru Imigrari trebuie sa va raspunda la cererea dvs.
3. daca va considerati vătămat în dreptul dvs ori într-un interes legitim, printr-un actul administrativ de respingere a cererii sau prin nesoluţionarea în termenul legal a cererii, va puteti adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim , precum şi pentru repararea pagubei ce v-a fost cauzată.
Va multumesc pt. amabilitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere depusa la primarie pentru identificare teren- unde pot reclama refuzul de a raspunde cererii? paris50paris paris50paris Va rog sa ma indrumati La primarie am depus o cerere pt indentificarea unui teren care a partinea tatalui meu in data de 19.11.2015 si pinan prezent nu am ... (vezi toată discuția)
Cine trage la raspundere autoritatile? vgeorge vgeorge Cui ma pot adresa daca institutiile statului nu imi raspund la o petitie in termenul legal (sau nu raspund deloc) prevazut in ORDONANȚA nr. 27 din 30 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Petitie termen raspuns StefaniaEmerson StefaniaEmerson As dori sa va intreb in cat timp angajatii de la stat sunt obligati sa raspunda la o petitie formulata de un cetatean? Daca nu au chef sa raspunda, ce se ... (vezi toată discuția)