avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inventar fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inventar fals

Buna ziua,am vazut ca pe acest site pot primi lamuriri in legatura cu o acuzatie care mi se aduce.Am lucrat la un magazin,am avut gestiune,si sunt acuzat ca am delapidat firma cu aproximativ 50.000 lei.Sunt acuzat ca am iesit lipsa la un inventar.Problema e ca in momentul inventarului mi s-a spus ca totul este bine,din contra chiar sunt pe plus cu 600 ron.Eu am semnat inventarul,etc.Dupa 2 luni mi s-a facut plangere la politie in care se precizeaza ca sunt minus 50.000 gasiti la inventar.Este un act semnat de administratorul firmei si de contabila.Semnatura mea nu este deoarece eu am semnat actul initial de inventar.Momentan am dat declaratie la politie si astept sa fiu chemat din nou.
As dori sa mai stiu,daca pot dovedi ca nu este adevarat actul,ce risca administratorul firmei?As dori sa-i fac o plangere penala la randul meu pentru prejudicii aduse.(cel putin morale)
Orice la lamurire este bine venita.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 13:39, 4 Noiembrie 2010
Ce lipseste mai exact? Marfa sau banii?
omucuciocanu a scris:

Ce lipseste mai exact? Marfa sau banii?


In foaia arata de politist scrie"minus in gestiune".Parerea mea e ca se refera la marfa
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
BIGHY, utilizator
inteleg ca este o gestiune semnata de toti trei,cum ca aveti 600 plus.
si inca una,nesemnata de dmv. cu lipsa?
frank_kvitta a scris:

inteleg ca este o gestiune semnata de toti trei,cum ca aveti 600 plus.
si inca una,nesemnata de dmv. cu lipsa?


E semnata de mine,contabila si inca un angajat care a asistat la inventar.Asta e cu plus 600 lei.
Apoi dupa 2 luni,a aparut una semnata de administrator si de contabil(eu nu am semnat si nu am stiut de ea) inca care e precizata o lipsa de aproximativ 50.000 lei
sa depus la dosar,fisa de inventar cu plusul?
deci aveti doi martori,contabila si colegul,cum ca a-ti iesit cu plus.
treaba lor ce au facut dupa.
dupa cercetarile politiei,daca o sa iesiti nevinovat,puteti depune plamgere penala pentru denunt calomnios,denuntatorul,va fi tras la raspundere.

daca va permiteti,angajati-va un avocat.

Alte discuții în legătură

Inventar minus, acuzat de furt! mihaicostache mihaicostache Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune fzoli2000 fzoli2000 Buna seara , lucres la un magazin de materiale de constructii fiind singurul gestionar, casier si sef magazin :S acun peste 1.5 ani au facut inventarul care a ... (vezi toată discuția)