avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lipsa foarte mare la inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lipsa foarte mare la inventar

lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa precizez ca firma lucreaza cu acte inregula .Cum ar putea sa ma fure din acte? Ca alta posibilitate nu este decat aceasta.Spune-ti-mi mai exact ce in ce acte trebuie sa caut. Am luat avizele la mana si intrarile si iesirile si nu imi iese nimic. In ce acte as mai putea sa caut?
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
crisulici21, utilizator
Cel mai recent răspuns: ancaantoce , utilizator 13:17, 2 Februarie 2014
Dumneavoastra intocmiti note de receptii,facturi? intocmiti raport de gestiune? La ce perioade de timp confruntati evidenta dumneavoastra cu a contabilului firmei? La ce perioada de timp efectuati inventarierea? Stocul dumneavostra faptic corespunde cu cel din raportul de gestiune? Punctati evidenta dumneavoastra cu cea a contabilului,este imposibil sa nu gasiti diferenta.Le luati pas cu pas,sold initial ( care la ultima confruntare a coincis,din cate am inteles) plus intrari minus iesiri,care trebuie sa fie egale ca numar si valoare,data de inregistrare cu ale contabilului.Este suficient sa fie,de exemplu,o iesire inregistrata dupa data inventarierii,ca sa fie o diferenta,sau o intrare duplicat.
nu intocmesc facturi doar receptii,nici raporturi de gestiune nu.La o luna dar nu mereu ma confrunt cu contibila firmei.inventarul se efectueaza odata pe an.A corespuns pana acum cu lipsa asta de 100 de milioane.Deci intrarile si iesirile le-am punctat dar nu a vrut sa punctam listele de inventar faptic.
Inventarierea a fost efectuata in prezenta dumneavoastra? Nu aveti un exemplar din liste? Ar fi trebuit sa vi se inmaneze,ca sa le si semnati,dealtfel.Cum stabiliti stocul,daca nu in baza raportului de gestiune? Aveti fise de magazie? Evidenta o tineti si dumneavoastra si contabila,atat cantitativ cat si valoric? Punctajul este necesar,daca sustineti ca nu aveti nicio vina si totusi sunteti acuzat,sa va demonstreze acest lucru.
inventarierea a fost facuta in prezenta mea.si avem si un exemplar din liste.nu mi s-a spus sa semnez ceva.e un regulament de ordine interioara si in baza la acest regulament stabilim stocul scriptic.nu avem fise de magazie si nici documentele noastre nu se gasesc in contabilitate pentru ca intrarile nu se fac pe niruri nici pe avize cu antet.nu tine contabila evidenta mea decat eu si angajatorul pe baza la regulament.
Sincer m-ati facut curioasa ! In ce baza faceti inventarul : nu NIR , nu Aviz , nu Fise de magazie, nu Raport de gestiune , "regulament de ordine interioara si in baza la acest regulament stabilim stocul scriptic" (!?), contabila nu tine evidenta d-voastra ; totul pare ceva de domeniul SF aici .


Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
gabriella1065, utilizator

Alte discuții în legătură

Urgent,va rog,am mevoie de ajutorul vostru calinamalia calinamalia are voie sa ma scoata lipsa la stoc de mag dc eu nu am luat nici un stoc in primire??si dc ma scot lipsa eu ce pot face? (vezi toată discuția)
Minus inventar rodia rodia Spuneti-mi va rog mult, daca se face inventar si se constata minus, pentru a se inregistra in conta trebuie facuta autofactura sau se poate scadea gestiunea in ... (vezi toată discuția)
Inventar in timpul anului andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua , Daca doresc sa fac un inventar la produsele din gestiune , documentele care se fac sunt similare cu cele de la invantarul anual? Trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)