avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inventar

Cand s-a majorat tva-ul nu s-a facut inventar pt a mari toate preturile k noul tva(la un magazin alimentar).Acum la plecarea mea s-a facut inventar si am iesit in pierdere.Aceasta pierdere nu se datoreaza faptului k nu am marit at preturile k noul tva???v Va mai rog pt cine stie sa-mi explice exact cum se face un inventar, adik cum se calculeaza pe hartie. Ast rsp urgent, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 21:43, 3 Noiembrie 2010
Inventarul se face cantitativ - valoric. Adica se numara cantitatea din fiecare tiposortiment , iar apoi - din NIR-uri - se preia pretul de vanzare si pretul de achizitie.
Sa spunem ca din produsul A aveti la vanzare 20 de bucati, evident toate cu acelasi pret de vanzare (1,50 lei /buc) , dar cu preturi de achizitie diferite : 5 bucati au intrat cu 0,70 lei /buc , iar restul de 15 cu 0,72 lei/buc. Este evident ca apar valori de adaos comercial diferite pentru preturi de achizitie diferit.
In situatia dv. ati avut pentru produsul A un pret initial de vanzare de 1,50 lei/buc. (inainte de majoarea TVA) si dupa majorare ati ramas cu acelasi pret de vanzare.
Ce s-a modificat deci din schema : PA (pret achiz.) + AC (adaos com) + TVA ,
daca totalul si PA au ramas aceleasi ?
Va las pe dv. sa va dati singur raspunsul corect, punandu-va in functiune gandirea.
Cu rugamintea ca atunci cand reveniti sa va exprimati corect in romana, nu in "scurtleza".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de receptie SALVAN SALVAN exemplu: am achizitionat 300 de buc. din produsul X si il vand la 3 clienti diferiti, cu preturi diferite! cum fac nir-ul? e vb de cum trec pretul de vanzare! (vezi toată discuția)
Metoda cantitativ valorica comert cu amanuntul AncaUrda AncaUrda Este corect daca am utilizat metoda de evidenta a stocurilor cantitativ - valorica intr-o unitate de alimentatie publica - comert cu amanuntul, utilizand ... (vezi toată discuția)
Magazin second hand Madalina Pascu Madalina Pascu Va rog sa ma ajutati cu un magazin second hand...marfa se achizitioneaza la kilogrram si se vinde la bucata(asta dupa ce cantareste fiecare bucata in ... (vezi toată discuția)