avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DESPRE CITATII
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DESPRE CITATII

Buna ziua,

Un politist dintr-o sectie de politie din cadrul investigatii- furturi, prin care spune ca are un dosar penal ma poate chema cu citatie ca martor? Eu m-am uitat pe internet si am vazut ca numai o instanta de judecata te poate cita ca martor. Va rog sa-mi spuneti daca este asa sau chiar trebuie sa ma prezint la politie.

Multumesc
Nicoleta
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:31, 3 Noiembrie 2010
Da,va poate chema.
va poate cita si organele de urmarire penala,respectiv,politistul,cat si instanta.trebuie sa va prezentati la termenul in care sunteti citat.
Trebuie sa va prezentati.
Martori sunt audiati si in faza de urmarire penala, nu numai in fata instantei
de judecata.
Este normal si legal sa fiti citat.
Si daca nu va prezentati puteti fi amendat dupa mai multe citari.
Sigur ca poate.Orice dosar penal presupune o faza a cercetarii penale si daca este cazul si una judecatoreasca.
Consecinta cercetarii penale este ca in aceasta faza organul de urmarire penala are in competenta si audierea de martori.
Chiar trebuie sa va prezentati.
Consecintele pot fi:
- amenda judiciara cuprinsa intre 250 lei si 5000 lei,
-citarea cu mandat de aducere.
Si ca o paranteza, fireste ca pe interenet ati vazut citarea martorilor doar de catre instante pentru ca doar dosarele care intra pe rolul instantelor pot fi vizualizate in sistemul Ecris.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Martor in dosar penal Rvas Rvas Buna ziua , Doresc sa aflu un raspuns la urmatoarea intrebare : am fost citata ca martor intr-un dosar penal in lucru la organul de politie din alt judet ... (vezi toată discuția)
Audiere martor. iup? valyd11 valyd11 Un martor a primit citatie de la politie pentru audiere. Acest lucru inseamna ca a inceput urmarirea penala? Partea vatamata nu a primit nici un raspuns, ... (vezi toată discuția)
Citatie martor kingrusten kingrusten Buna ziua . In primul rand imi cer scuze daca am postat intr-o categorie gresita deoarece nu ma pricep prea mult la chestii de genul. Luna trecuta , doi ... (vezi toată discuția)