avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor in dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor in dosar penal

Buna ziua ,
Doresc sa aflu un raspuns la urmatoarea intrebare : am fost citata ca martor intr-un dosar penal in lucru la organul de politie din alt judet decat cel in care locuiesc eu , citarea facându-se prin organul de politie din orasul in care locuiesc . Intrebarea mea este daca este corect /legal modul cum a procedat organul de politie privitor la citarea mea : a prezentat poza mea din buletin vecinilor din bloc , intreband daca ma cunosc si alte date despre mine , nefiind la domiciliu in ziua respectiva ( eram la serviciu ) . Mentionez ca organul de poilitie cunostea locul meu de munca .Care sunt modalitatile de citare in conditiile in care nu esti la domiciliu ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Rvas , utilizator 18:32, 23 Iunie 2018
E posibil sa se fi emis mandat de aducere adica poliția trebuia sa va ia si sa va duca la audiere.
Era normal sa ceara lămuriri.
Poliția oricum are dreptul de a pune intrebari daca exista un proces penal...

Dacă sunteți nemulțumit și sunteti deranjat aveti dreptul de a da în judecată poliția dar trebuie stiut exact ce s-a întâmplat direct de la dosarul care a generat citarea dvs.
Multumesc pentru raspuns !
Nu e mandat de aducere emis , calitatea in care sunt citata este de martor intr-un dosar care are ca obiect o relatie comerciala intre firma pe care o administrez (derulata in anul 2014) si o firma din alt judet . Nu am primit o alta invitatie sa ma prezint si eu sa nu ma fi prezentat , era prima citare .
Sunt situații în care martorul este luat cu mandat de aducere si apoi pus sub acuzare cu retinere si arestare preventivă.
Nu cunosc cazul dvs.
Am înțeles, mulțumesc pentru răspuns ...dar nu aceasta este situația mea . Eu am fost chemata pentru a mi se lua o declarație în calitate de martor . Nu s_a pus deloc problema de mandat de aducere sau schimbare de calitate (din martor în acuzat ) sau de reținere . Polițistul care mi_a luat declarația nu are în lucru dosarul , dosarul este în lucru în alt județ . Pentru a nu mă purta pe drumuri , cel care lucrează la acest dosar , a ales varianta de a mă cita la unitatea de politie cea mai aproape de domiciliu .(mi_a comunicat acest lucru telefonic ) .

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sunt situații în care martorul este luat cu mandat de aducere si apoi pus sub acuzare cu retinere si arestare preventivă.
Nu cunosc cazul dvs.

Poate ă facut delegare.
De aceea spun că trebuie văzut dosarul.
Sunt multe variante...

Alte discuții în legătură

Martor anamarial anamarial Buna ziua, sunt citata la procesul unde prietenul meu este acuzat in calitate de martor. Imediat dupa ce l-au arestat pe el mi-au luat si mie o declaratie cei ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos, puteti sa ma lamuriti si pe mine?! corny39 corny39 Sotul a fost citat la tribunal ca martor intr-un proces, fiind marinar, nu s-a prezentat la termenele stabilite, intre timp si-a mutat domiciliul, venind la ... (vezi toată discuția)
Informatii dosar penal bia99 bia99 buna ziua, tocmai am primit o citatie, in calitate de INVINUIT in cazuza privind DOSAR PENAL. 1. imi puteti spune va rog ce semnifica mai exact aceasta ... (vezi toată discuția)