avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren furat de primarie!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren furat de primarie!

Buna seara!In 91 am revendicat un teren care a apartinut tatalui meu dupa care mi sa dat o adeverinta.Titlu a venit mai tirziu dar fara acel teren!Intre timp pe acest teren a fost pusa in posesie o alta persoana care si-a ridicat casa!Vreau sa stiu cui apartine pina la urma acest teren? Cu cine tre sa ma judec, care sunt sansele, cit dureaza?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 08:59, 4 Noiembrie 2010
In principiu, ar trebui sa va judecati cu comisiile locala si judeteana de fond funciar...dar depinde de acte. Din cate stiu eu, in adeverintele emise in baza legii 18/1991 nu era trecut si amplasamentul, ci doar suprafata totala, titularul si anexa de validare. Iar la campie, reconstituirea dreptului de proprietate s-a facut, conform legii, nu neaparat pe vechile amplasamente ci pe sole stabilite de comisia locala. Daca este vorba de un teren intravilan despre care puteti dovedi cu registrul agricol 1959-1963, registrul de intrare in CAP sau alte acte ca a apartinut familiei dvs, iar prin TP-ul eliberat ulterior nu vi s-a reconstituit ca suprafata (nu neaparat ca amplsament) dreptul de proprietate pentru terenul intravilan (adica suprafata totala din TP sa fie mai mica decat cea din adeverinta), ar fi ceva motive sa cereti socoteala comisiei locale... Daca suprafata de pe TP este mai mica decat cea din adeverinta, se poate cere in instanta modificarea TP in sensul includerii si a suprafetei lipsa, chiar pe un alt amplasament... Cel mai bine ar fi ca un avocat sa se pronunte cu actele in fata.
Eu in cerere am scris ce teren vreau si unde se afla!cind ei au eliberat adeverinta nu au scris intr-un registru ce teren am cerut?Mi se pare ca da!
Dvs. puteti cere orice, conteaza ce acte ati depus in sustinerea cererii dvs, ce figureaza in evidentele agricole si de CAP si ce au scris ei in adeverinta!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire drept proprietate cristina/BZ cristina/BZ -in 1954 parintii mei au cumparat 5000mp teren in vatra satului,RESPECTIV INTRAVILAN - in 1959 parintii mei,in prezent decedati, figurau cu suprafata( ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)
Probleme fond funciar irinu irinu cer un sfat ,Primaria L. a eliberat un titlu de P.fara ca acea persoana sa detina acte pe toata suprafata de teren desi conform cereri in baza leg.18/91 cere ... (vezi toată discuția)