avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare,taxe si alte cheltuieli
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare,taxe si alte cheltuieli

Am mostenit o casa .Am facut proces de iesire din indiviziune,am despagubit partile.Acum asteptam sa iasa intabularea.Intrebarea mea este:ce taxe trebuiesc platite la notar de catre mine vanzatorul?Fiind vorba de mostenire,se mai plateste taxa pe venit?Va multumesc,si astept urgent raspunsurile voastre.
Cel mai recent răspuns: kike , utilizator 19:57, 6 Noiembrie 2010
O să plătiţi un impozit ce se va calcula la valoarea declarată în actul prin care se face transferul dreptului de proprietate. Dacă valoarea declarată e mai mică decât valoarea orientativă stabilită prin expertiza notarială impozitul se va calcula la valoarea din expertiză. Nu are importanţă modul în care aţi dobândit dumneavoastră. Nu veţi fi impozitat dacă transmiteţi dreptul de proprietate cu titlu de donaţie către rude şi afini până la gradul III inclusiv sau către soţ/soţie.
MULTUMESC PTR.RASPUNS.DAR CE PROCENT DIN VALOARE AR TREBUI PLATIT?MOSTENIREA E DOBANDITA DIN ANUL 1985.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite aferente vanzarii unui teren intravilan nicoll_av@yahoo.com nicoll_av@yahoo.com Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu cateva informatii. Avem un teren langa Bucuresti, intravilan, achizitionat in ian. 2008, pe care am dori sa-l vindem. ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul realizat prin vanzarea de imobile segovia_48 segovia_48 Doresc sa vand un apartament si vreau sa stiu daca suma tranzactiei este cea declarata de partile implicate sau aceasta este stabilita de notar dupa anumite ... (vezi toată discuția)
Impozit platit la vanzarea unui apartament alex68 alex68 Va adresez rugamintea sa-mi spuneti ce suma voi datora statului in cazul vanzarii unui apartament. Apartamentul l-am dobandit in urma cu cateva luni prin ... (vezi toată discuția)